Zapékaný lilek

Zapékaný lilek jistě zachutná i největším odpůrcům zeleniny. Chystáme často jako předkrm a vždy zmizí rychle z talířů. Ale pozor, nejlepší je teplý!

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lilek opláchneme, rozkrojíme a vydlabeme střed.
2.
Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostičky. Smícháme se změklým máslem, prolisovaným česnekem a grilovacím kořením.
3.
Směsí naplníme obě poloviny lilku. Posypeme strouhaným sýrem a paprikou.
4.
Pečeme na 180 stupňů asi 15 až 20 minut.
5.
Pro větší pohodlí u jídla před podáváním nakrájíme.

Od: Ráďa 78, 6.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 16 Kč
Kategorie: předkrm, chuťovky, česká, zelenina, sýr, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
182.09 kcal
Protein
7.54 g
Sacharidy
z toho cukr
5.96 g
3.23 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.22 g
7.83 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.