Zapékaný lilek

Zapékaný lilek jistě zachutná i největším odpůrcům zeleniny. Chystáme často jako předkrm a vždy zmizí rychle z talířů. Ale pozor, nejlepší je teplý!

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lilek opláchneme, rozkrojíme a vydlabeme střed.
2.
Anglickou slaninu a šunku nakrájíme na kostičky. Smícháme se změklým máslem, prolisovaným česnekem a grilovacím kořením.
3.
Směsí naplníme obě poloviny lilku. Posypeme strouhaným sýrem a paprikou.
4.
Pečeme na 180 stupňů asi 15 až 20 minut.
5.
Pro větší pohodlí u jídla před podáváním nakrájíme.

Od: Ráďa 78, 6.8.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
270.97 kcal
Protein
10.18 g
Sacharidy
z toho cukr
5.19 g
5.14 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
22.13 g
10.71 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama