Lilkový tatarák

Tatarák z masa nebo lilku? Ať tak či tak, každého volba. Někdo miluje tatarák v pravém slova smyslu. Pořádná porce hovězího, topinky a černé pivo. Až na ty topinky a pivo, ta pravá bílkovina. Mám ale tip pro ty, kteří tuhle klasiku zkrátka do pusy nedají. Anebo jsou vegetariáni. Už jste slyšeli o „Lilkovém tataráku“? Pro nemilovníky masa může být vhodnou alternativou. Na víkend, ideální véča.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Lilek omyjeme a nakrájíme na plátky cca 0,5 cm. Rozložíme je třeba na pečící plech a osolíme. Necháme je chvíli odpočinout, aby pustily vodu. Je to i způsob, kterým se lilek zbaví hořkosti a bude chutnější.
2.
Asi po půl hodince lilky opláchneme a vložíme je do uzavíratelné mísy, např. do jenského skla, zalijeme olivovým olejem a promícháme. Mísu zakryjeme a vložíme cca na hodinu do trouby na 150°C. Během pečení lilky alespoň jednou promícháme. Po této době lilek dobře změkne a my jej nakrájíme na co nejmenší kousky.
3.
Smícháme s kořením (paprika, pepř, můžeme použít i trochu worchesteru), rajčatovým protlakem nebo kečupem, na drobno nakrájenou cibulkou a do směsi zamícháme drobné kousky nakrájeného česneku (česnek případně můžete vynechat a natřít na topinky).
4.
Vše velmi dobře promícháme. Nebojme se vidličkou směs pěkně spojit. Dochutíme dle potřeby solí a pepřem, a dáme vychladit do lednice.
5.
Tatarák servírujeme vychlazený s oblíbeným pečivem.

Od: Evánek, 26.7.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Evánek
Cena ingrediencí: 1 × porce = 21 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
290.07 kcal
Protein
4.30 g
Sacharidy
z toho cukr
14.38 g
14.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.09 g
2.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama