Lepenice nejen pro vegetariány

Pod názvem lepenice se skrývají šťouchané brambory míchané s dušeným zelím na cibulce. Jídlo má výraznou chuť po kysaném zelí a parádně vás zasytí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Brambory si oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou. Osolíme, vložíme kmín a vaříme do měkka.
2.
V hrnci si rozehřejeme část oleje a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Jeden kus.
3.
Přidáme překrájené zelí a pomalu dusíme zhruba 10 minut.
4.
Měkké brambory si scedíme, rozšťoucháme, přidáme zelí. Ochutíme solí.
5.
Na zbytku oleje si opečeme druhý kus cibule tím budeme zdobit při podávání. Přidáme nasekanou jarní cibuli a můžeme konzumovat.

Od: Petuler, 21.3.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 5 min příprava
20 min vaření
4 hod 12 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 12 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
387.51 kcal
Protein
7.84 g
Sacharidy
z toho cukr
49.49 g
9.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
14.26 g
2.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama