Lepenice nejen pro vegetariány

Pod názvem lepenice se skrývají šťouchané brambory míchané s dušeným zelím na cibulce. Jídlo má výraznou chuť po kysaném zelí a parádně vás zasytí.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory si oloupeme, nakrájíme na kousky, zalijeme vodou. Osolíme, vložíme kmín a vaříme do měkka.
  2. V hrnci si rozehřejeme část oleje a zpěníme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Jeden kus.
  3. Přidáme překrájené zelí a pomalu dusíme zhruba 10 minut.
  4. Měkké brambory si scedíme, rozšťoucháme, přidáme zelí. Ochutíme solí.
  5. Na zbytku oleje si opečeme druhý kus cibule tím budeme zdobit při podávání. Přidáme nasekanou jarní cibuli a můžeme konzumovat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 387.51 kcal | Protein: 7.84 g | Sacharidy: 49.49 g | z toho cukr: 9.30 g | Tuk: 14.26 g | z toho nas. MK: 2.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3412-lepenice-nejen-pro-vegetariany