Domácí lučina s jarní cibulkou

Nadýchaná a jemná lučina s příjemně kyselou chutí. Kdo by si jí nechtěl dopřát více než jen malý obdélník? Při domácí přípravě získáte 250 g dobroty, kterou můžete upravit do různých pomazánek. Výborně se hodí lahůdková cibulka.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Selský jogurt vyklopíme do větší misky a přidáme smetanu. Důkladně promícháme se solí a pepřem.
2.
Podáme si cedník, do něj dáme čistou utěrku a pod ně misku, do které bude stékat přebytečná tekutina. Smíchaný jogurt vylijeme do utěrky a vše dáme do lednice přes noc, lépe na 24 hodin.
3.
Druhý den si z utěrky vytáhneme hotovou lučinu, tekutinu vylijeme. Nakrájíme lahůdkovou cibulku na velmi drobné kousky a smícháme s domácí lučinou.
4.
Mažeme na pečivo a podáváme.

Od: Iva V, 18.5.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 15 min
Počet porcí: 4 porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 14 Kč za porci
Kategorie: pomazánky, česká, jogurt/mléko, za studena, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
282.27 kcal
Protein
11.90 g
Sacharidy
z toho cukr
11.27 g
10.75 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
20.79 g
12.50 g

Detailní rozpis podle ingrediencí