Nadýchaná a jemná lučina s příjemně kyselou chutí. Kdo by si jí nechtěl dopřát více než jen malý obdélník? Při domácí přípravě získáte 250 g dobroty, kterou můžete upravit do různých pomazánek. Výborně se hodí lahůdková cibulka.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Selský jogurt vyklopíme do větší misky a přidáme smetanu. Důkladně promícháme se solí a pepřem.
Podáme si cedník, do něj dáme čistou utěrku a pod ně misku, do které bude stékat přebytečná tekutina. Smíchaný jogurt vylijeme do utěrky a vše dáme do lednice přes noc, lépe na 24 hodin.
Druhý den si z utěrky vytáhneme hotovou lučinu, tekutinu vylijeme. Nakrájíme lahůdkovou cibulku na velmi drobné kousky a smícháme s domácí lučinou.
Mažeme na pečivo a podáváme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 286.92 kcal |
Protein: 12.06 g |
Sacharidy: 11.00 g |
z toho cukr: 10.82 g |
Tuk: 21.54 g |
z toho nas. MK: 13.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1639-domaci-lucina-s-jarni-cibulkou