Domácí lučina s jarní cibulkou

Nadýchaná a jemná lučina s příjemně kyselou chutí. Kdo by si jí nechtěl dopřát více než jen malý obdélník? Při domácí přípravě získáte 250 g dobroty, kterou můžete upravit do různých pomazánek. Výborně se hodí lahůdková cibulka.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Selský jogurt vyklopíme do větší misky a přidáme smetanu. Důkladně promícháme se solí a pepřem.
  2. Podáme si cedník, do něj dáme čistou utěrku a pod ně misku, do které bude stékat přebytečná tekutina. Smíchaný jogurt vylijeme do utěrky a vše dáme do lednice přes noc, lépe na 24 hodin.
  3. Druhý den si z utěrky vytáhneme hotovou lučinu, tekutinu vylijeme. Nakrájíme lahůdkovou cibulku na velmi drobné kousky a smícháme s domácí lučinou.
  4. Mažeme na pečivo a podáváme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 286.92 kcal | Protein: 12.06 g | Sacharidy: 11.00 g | z toho cukr: 10.82 g | Tuk: 21.54 g | z toho nas. MK: 13.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1639-domaci-lucina-s-jarni-cibulkou