Rajčatová pomazánka

Jemná pomazánka na chuťovky, která vyjde jen na pár drobných. Nejlépe chutná s pikantním salámem nebo výraznější chutí sýru.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Brambory oškrábeme a uvaříme. Rajčatový protlak smícháme s majonézou, pepřem, solí a chilli.
2.
Vychladlé brambory přidáme ke směsi a prošleháme tyčovým mixérem.
3.
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a vmícháme vařechou.
4.
Cherry rajčátka pokrájíme na kostičky a vmícháme i se šťávou do pomazánky.
5.
Podle chuti rajčat je možné přidat cukr. Rozmíchejte jej ve lžíci vody. Můžete dochutit oreganem, ale záleží, s čím budete pomazánku servírovat. Měla by být jemně pikantní a nepřehlušit chuť ostatních přísad na chuťovce.

Od: Iva V, 12.6.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 8 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 6 Kč za porci
Kategorie: pomazánky, česká, zelenina, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
123.18 kcal
Protein
2.00 g
Sacharidy
z toho cukr
12.20 g
2.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
7.38 g
0.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí