Jemná pomazánka na chuťovky, která vyjde jen na pár drobných. Nejlépe chutná s pikantním salámem nebo výraznější chutí sýru.
Ingredience (8 x porce)
Postup přípravy
Brambory oškrábeme a uvaříme. Rajčatový protlak smícháme s majonézou, pepřem, solí a chilli.
Vychladlé brambory přidáme ke směsi a prošleháme tyčovým mixérem.
Cibuli nakrájíme na drobné kousky a vmícháme vařechou.
Cherry rajčátka pokrájíme na kostičky a vmícháme i se šťávou do pomazánky.
Podle chuti rajčat je možné přidat cukr. Rozmíchejte jej ve lžíci vody. Můžete dochutit oreganem, ale záleží, s čím budete pomazánku servírovat. Měla by být jemně pikantní a nepřehlušit chuť ostatních přísad na chuťovce.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 140.40 kcal |
Protein: 2.83 g |
Sacharidy: 18.32 g |
z toho cukr: 2.44 g |
Tuk: 5.36 g |
z toho nas. MK: 0.85 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1687-rajcatova-pomazanka