Rajčatová pomazánka

Jemná pomazánka na chuťovky, která vyjde jen na pár drobných. Nejlépe chutná s pikantním salámem nebo výraznější chutí sýru.

Ingredience (8 x porce)

Postup přípravy

  1. Brambory oškrábeme a uvaříme. Rajčatový protlak smícháme s majonézou, pepřem, solí a chilli.
  2. Vychladlé brambory přidáme ke směsi a prošleháme tyčovým mixérem.
  3. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a vmícháme vařechou.
  4. Cherry rajčátka pokrájíme na kostičky a vmícháme i se šťávou do pomazánky.
  5. Podle chuti rajčat je možné přidat cukr. Rozmíchejte jej ve lžíci vody. Můžete dochutit oreganem, ale záleží, s čím budete pomazánku servírovat. Měla by být jemně pikantní a nepřehlušit chuť ostatních přísad na chuťovce.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 140.40 kcal | Protein: 2.83 g | Sacharidy: 18.32 g | z toho cukr: 2.44 g | Tuk: 5.36 g | z toho nas. MK: 0.85 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1687-rajcatova-pomazanka