Nehodí se do kategorie vegetariánské. Klasický parmazán vegetariánský není.
Zapečený květák a brambory se sýrem s modrou plísní a parmazánem
Zapečený květák a brambory se sýrem s modrou plísní a parmazánem může být lehký oběd nebo večeře vhodná i pro vegetariány. Já přidávám také pálivé papričky Jalapeňo. Jídlu dodají lehce pikantní chuť. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.
Reklama
Postup přípravy
1.
Nejprve si oloupejte brambory a dejte vařit. Stejně tak si připravte květák, rozdělte ho na růžičky a povařte do měkka.
2.
Na pánvi si rozehřejte máslo, nakrájejte si cibuli nadrobno a dejte na pánev opékat do zlatova.
3.
Do mísy si připravte vejce, mléko, modrý sýr a mouku a rozmíchejte na hladké těsto. Sýr si před tím nastrouhejte. Osolte a opepřete podle chuti.
4.
K připravené směsi přidejte opečenou cibuli.
5.
Jakmile jsou květák s bramborami uvařené, nechte odkapat a vložte do mísy. Zalijte připravenou směsí a na vrh naložte nakrájené pálivé papričky Jalapeňo a posypte nastrouhaným parmazánem.
6.
Troubu si rozehřejte na 170°C a dejte zapéct cca na 45 min. Dokud nebude těstíčko do zlatova. Pokud vám zbyl parmazán, můžete ještě před podáváním posypat. Dobrou chuť.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
-
Mat před 1624 dny
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
567.13 kcal |
Protein |
20.83 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
65.78 g
7.82 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
21.82 g
12.14 g
|
Reklama
Reklama




