Zapečený květák se slaninou a goudou

  • Přidat foto

Zapečený květák je snadný na přípravu. Můžeme jej připravit v jedné pánvi, takže si nenaděláme plnou kuchyň nádobí. Kdo má rád květák, doporučuji vyzkoušet.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a dáme na něj opéct cibuli a slaninu na kostičky. Přidáme plátky česneku, kari a opékáme.
2.
Syrový květák si nakrájíme na tenké plátky, je lepší ho nevařit do předu, zůstane pěkně křupavý. Přidáme do pánve. Opékáme dokud nám květák nezměkne.
3.
Rozšleháme si vejce společně se smetanou. Osolíme a opepříme.
4.
Zalijeme vejci květák v pánvi a poklademe plátky goudy, můžeme posypat jarní cibulkou a zakryjeme poklicí.
5.
Necháme vše zapéct a můžeme podávat.

Od: Petuler, 9.10.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 10 min příprava
30 min vaření
40 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 39 Kč
Kategorie: hlavní chod, zelenina

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
558.59 kcal
Protein
20.56 g
Sacharidy
z toho cukr
15.45 g
9.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
45.65 g
22.87 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.