Zapečený květák se slaninou a goudou

Zapečený květák je snadný na přípravu. Můžeme jej připravit v jedné pánvi, takže si nenaděláme plnou kuchyň nádobí. Kdo má rád květák, doporučuji vyzkoušet.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. V hlubší pánvi si rozehřejeme olej a dáme na něj opéct cibuli a slaninu na kostičky. Přidáme plátky česneku, kari a opékáme.
  2. Syrový květák si nakrájíme na tenké plátky, je lepší ho nevařit do předu, zůstane pěkně křupavý. Přidáme do pánve. Opékáme dokud nám květák nezměkne.
  3. Rozšleháme si vejce společně se smetanou. Osolíme a opepříme.
  4. Zalijeme vejci květák v pánvi a poklademe plátky goudy, můžeme posypat jarní cibulkou a zakryjeme poklicí.
  5. Necháme vše zapéct a můžeme podávat.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 573.82 kcal | Protein: 21.62 g | Sacharidy: 8.90 g | z toho cukr: 5.82 g | Tuk: 49.41 g | z toho nas. MK: 26.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2055-zapeceny-kvetak-se-slaninou-a-goudou