Zapečený květák se šunkou a zakysanou smetanou

Léto je skvělé období na přípravu lehkých zeleninových jídel. Ještě lepší je, když si zeleninu můžeme vypěstovat sami na vlastní zahrádce.

Zapečený květák je rychlé, chutné jídlo, které můžeme konzumovat jak teplé, tak studené, jak s přílohou, tak samotné či třeba s listy ledového salátu.

Ingredience

Na ozdobu

Příloha

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Květák zbavíme listů, očistíme a rozebereme na menší růžičky.
2.
Očištěný květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Potom jej rozložíme do pekáčku vymazaného máslem, můžeme trošku opepřit a přidáme na proužky nakrájenou šunku. Zalijeme zakysanou smetanou s rozšlehanými vejci, přidáme hoblinky másla a zasypeme strouhaným sýrem.
3.
V rozehřáté troubě zapečeme dozlatova. Porci můžeme dozdobit kroužky papriky.
4.
Podáváme s vařenými brambory nebo s listy ledového salátu. Pokrm je možné konzumovat jak teplý, tak studený.

Od: Šárka75, 21.7.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 37 Kč
Kategorie: hlavní chod, česká, zelenina, vajíčka, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
277.79 kcal
Protein
23.76 g
Sacharidy
z toho cukr
15.52 g
8.30 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
13.41 g
7.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.