Zapečený květák a brambory se sýrem s modrou plísní a parmazánem

Zapečený květák a brambory se sýrem s modrou plísní a parmazánem může být lehký oběd nebo večeře vhodná i pro vegetariány. Já přidávám také pálivé papričky Jalapeňo. Jídlu dodají lehce pikantní chuť. Příprava je velmi jednoduchá a rychlá.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si oloupejte brambory a dejte vařit. Stejně tak si připravte květák, rozdělte ho na růžičky a povařte do měkka.
  2. Na pánvi si rozehřejte máslo, nakrájejte si cibuli nadrobno a dejte na pánev opékat do zlatova.
  3. Do mísy si připravte vejce, mléko, modrý sýr a mouku a rozmíchejte na hladké těsto. Sýr si před tím nastrouhejte. Osolte a opepřete podle chuti.
  4. K připravené směsi přidejte opečenou cibuli.
  5. Jakmile jsou květák s bramborami uvařené, nechte odkapat a vložte do mísy. Zalijte připravenou směsí a na vrh naložte nakrájené pálivé papričky Jalapeňo a posypte nastrouhaným parmazánem.
  6. Troubu si rozehřejte na 170°C a dejte zapéct cca na 45 min. Dokud nebude těstíčko do zlatova. Pokud vám zbyl parmazán, můžete ještě před podáváním posypat. Dobrou chuť.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 567.13 kcal | Protein: 20.83 g | Sacharidy: 65.78 g | z toho cukr: 7.82 g | Tuk: 21.82 g | z toho nas. MK: 12.14 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2963-zapeceny-kvetak-a-brambory-se-syrem-s-modrou-plisni-a-parmazanem