Zeleninová ovesná kaše s volským okem

Pokud vás již omrzely ovesné kaše na sladko, zkuste tuto alternativu. Bez problémů ji zvládnete ráno ke snídani, příprava netrvá déle než čtvrt hodiny. Zkusit ji můžete i s jinou zeleninou, třeba paprikou nebo cuketou.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
V menším hrnci dejte rozehřát olivový olej, přidejte česnek a bílé části jarní cibulky. Poté přidejte půlky cherry rajčat, osolte, opepřete a vařte, dokud zelenina nezměkne.
2.
Přidejte ovesné vločky a mléko, nechte povařit, dokud kaše nezačne houstnout. Pokud máte klasické vločky, trvá to asi 5-8 minut, jemné jsou rychlejší.
3.
Poté přidejte parmazán a zelené části jarní cibulky. Promíchejte a odstavte.
4.
V průběhu si vedle na pánvi připravte volské oko. Rozehřejte pánev a rozklepněte na ni vejce. Osolte a opepřete. Počkejte, až bude bílek propečený tak akorát.
5.
Podávejte v hlubokém talíři nebo misce, navrch dejte volské oko.

Od: BunTom, 11.2.2018

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 15 min
Počet porcí: 1 porce
Autor: BunTom
Cena ingrediencí: 51 Kč za porci
Kategorie: snídaně

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
616.69 kcal
Protein
32.53 g
Sacharidy
z toho cukr
53.34 g
14.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
30.36 g
9.68 g

Detailní rozpis podle ingrediencí