Ovesná kaše s vaječným bílkem, lehce zahřátými jahodami a mandlovými lupínky

Ještě jste neslyšeli o přidání vaječného bílku do kaše? Obohatíte jím totiž v podstatě sacharidový pokrm o tolik potřebné bílkoviny.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme do pěny. Není potřeba šlehat do konzistence sněhu.
2.
Ovesné vločky začneme pomalu vařit v mléce. Přidáme ušlehané bílky a dál za stálého míchání vaříme na mírném plamenu, dokud kaše nezhoustne.
3.
Pokud použijete ovesné vločky hrubé, ideálně je přes noc nechte v mléce namočené.
4.
Jahody lehce podusíme s troškou vody, aby si uchovaly svůj tvar, nerozváříme úplně.
5.
Kaši vlijeme do misky, navrstvíme jahody, malinko polijeme jahodovou šťávou a posypeme mandlovými lupínky.
6.
Pokud by vám vadilo, že pokrm není sladký, můžete kaši či jahody osladit datlovým nebo čekankovým sirupem.

Od: Šárka75, 3.3.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 15 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
238.90 kcal
Protein
16.49 g
Sacharidy
z toho cukr
27.72 g
10.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.06 g
2.15 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama