Ovesná kaše s ovocem, oříšky a datlovým sirupem

Máte rádi sladké snídaně? Potom si uvařte domácí ovesnou kaši. Je to rychlé, zdravé a rozhodně si pochutnáte. My ji doma všichni milujeme.

Ingredience

Na kaši

    • nebo

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ovesné vločky, pokud máme opravdu ty jemné či drcené, nemusíme namáčet. Zalijeme je v kastrolku mlékem, či rostlinným nápojem (mandlové mléko, sojové mléko), můžeme přidat chia semínka a vaříme na mírném ohni do požadované konzistence. Dáváme si pozor, abychom kaši nepřipálili, zatímco si budeme připravovat ovoce na zdobení.
2.
Pokud jsme chia semínka do kaše ještě nepřidali, můžeme je nasypat i nahoru. Kaši si nazdobíme dle libosti, například na plátky nakrájenou broskví a kolečky banánu. Na ovoce nasypeme hrstičku oblíbených ořechů a plátků kokosu.
3.
Na závěr zastříkneme datlovým sirupem.

Od: Šárka75, 24.7.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 1 × porce
Autor: Šárka75
Cena ingrediencí: 1 × porce = 8 Kč
Kategorie: dezert, ovoce, snídaně, ovesné vločky, vegetariánské, veganské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
384.94 kcal
Protein
15.96 g
Sacharidy
z toho cukr
62.13 g
29.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
9.47 g
2.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí


×

Einfo

Chcete dostávat nové recepty a články do e-mailu?

Ne, nechci.