Zapékaná ovesná kaše nejen se sušeným ovocem
Jeden má rád snídani teplou a druhý zase naopak studenou. Proč si tedy nepřipravit chutnou a zdravou snídani, jenž lze podávat jak za tepla, tak i za studena?
Ovesné kaše patří mezi jedny z nejčastěji podávaných snídaní. Slyšeli jste však již o té zapékané? Zapékaná ovesná kaše s obsahem banánů, ale i dalšího ovoce učaruje snad každému milovníkovi sladkých snídaní.
Ovesné vločky, jenž jsou v pokrmu zastoupeny v největším množství, se řadí mezi potraviny bohaté na sacharidy. Tyto tělu dodají dostatek energie na celé dopoledne. A právě z tohoto důvodu se ke snídani doporučují nejrůznější kaše.
Tak hurá do toho!
Reklama
Postup přípravy
1.
Příprava této ovesné kaše je opravdu nenáročná a zvládne ji snad každý. Nejprve si smíchejte sypké suroviny - ovesné vločky, prášek do pečiva a skořici.
2.
Ve druhé míse si pak rozmačkejte banány. Nejlépe to jde pomocí vidličky. K banánům přidejte čekankový sirup, mléko a žloutky. Vše důkladně promíchejte.
3.
Ze zbylých bílků vyšlehejte tuhý sníh, který použijte skoro na úplném konci přípravy.
4.
Nyní vlijte tekutou směs do té sypké a společně promíchejte. Jakmile vám začne vznikat hustší hmota, přidejte do ní i vyšlehaný sníh z bílků. Do těsta jej zapracovávejte zlehka a ne příliš rychle. Kaše by po upečení nebyla tak nadýchaná. A na úplný závěr do vzniklé hmoty přidejte i nakrájené ovoce, které nutně nemusí být čerstvé, nýbrž i sušené.
5.
Takto připravené těsto vylijte do formy, kterou si nejprve vymažte máslem či olejem a vysypte kokosem, oříšky či pouze moukou.
6.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C, a to po dobu zhruba 20 minut. Zda je již kaše upečená, poznáte jednoduše. Její povrch bude zlatavý a když do ní zapíchnete špejli, nebudou na ní kousky těsta.
7.
Teď už nezbývá, než jen popřát dobrou chuť!
Reklama
Reklama
Reklama
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
703.00 kcal |
Protein |
26.40 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
101.07 g
20.90 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.98 g
4.76 g
|
Reklama
Reklama