Zapékaná ovesná kaše nejen se sušeným ovocem

Jeden má rád snídani teplou a druhý zase naopak studenou. Proč si tedy nepřipravit chutnou a zdravou snídani, jenž lze podávat jak za tepla, tak i za studena?

Ovesné kaše patří mezi jedny z nejčastěji podávaných snídaní. Slyšeli jste však již o té zapékané? Zapékaná ovesná kaše s obsahem banánů, ale i dalšího ovoce učaruje snad každému milovníkovi sladkých snídaní.

Ovesné vločky, jenž jsou v pokrmu zastoupeny v největším množství, se řadí mezi potraviny bohaté na sacharidy. Tyto tělu dodají dostatek energie na celé dopoledne. A právě z tohoto důvodu se ke snídani doporučují nejrůznější kaše.

Tak hurá do toho!

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Příprava této ovesné kaše je opravdu nenáročná a zvládne ji snad každý. Nejprve si smíchejte sypké suroviny - ovesné vločky, prášek do pečiva a skořici.
  2. Ve druhé míse si pak rozmačkejte banány. Nejlépe to jde pomocí vidličky. K banánům přidejte čekankový sirup, mléko a žloutky. Vše důkladně promíchejte.
  3. Ze zbylých bílků vyšlehejte tuhý sníh, který použijte skoro na úplném konci přípravy.
  4. Nyní vlijte tekutou směs do té sypké a společně promíchejte. Jakmile vám začne vznikat hustší hmota, přidejte do ní i vyšlehaný sníh z bílků. Do těsta jej zapracovávejte zlehka a ne příliš rychle. Kaše by po upečení nebyla tak nadýchaná. A na úplný závěr do vzniklé hmoty přidejte i nakrájené ovoce, které nutně nemusí být čerstvé, nýbrž i sušené.
  5. Takto připravené těsto vylijte do formy, kterou si nejprve vymažte máslem či olejem a vysypte kokosem, oříšky či pouze moukou.
  6. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C, a to po dobu zhruba 20 minut. Zda je již kaše upečená, poznáte jednoduše. Její povrch bude zlatavý a když do ní zapíchnete špejli, nebudou na ní kousky těsta.
  7. Teď už nezbývá, než jen popřát dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 703.00 kcal | Protein: 26.40 g | Sacharidy: 101.07 g | z toho cukr: 20.90 g | Tuk: 15.98 g | z toho nas. MK: 4.76 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3706-zapekana-ovesna-kase-nejen-se-susenym-ovocem