Zeleninová ovesná kaše s volským okem

Pokud vás již omrzely ovesné kaše na sladko, zkuste tuto alternativu. Bez problémů ji zvládnete ráno ke snídani, příprava netrvá déle než čtvrt hodiny. Zkusit ji můžete i s jinou zeleninou, třeba paprikou nebo cuketou.

Ingredience (1 x porce)

Postup přípravy

  1. V menším hrnci dejte rozehřát olivový olej, přidejte česnek a bílé části jarní cibulky. Poté přidejte půlky cherry rajčat, osolte, opepřete a vařte, dokud zelenina nezměkne.
  2. Přidejte ovesné vločky a mléko, nechte povařit, dokud kaše nezačne houstnout. Pokud máte klasické vločky, trvá to asi 5-8 minut, jemné jsou rychlejší.
  3. Poté přidejte parmazán a zelené části jarní cibulky. Promíchejte a odstavte.
  4. V průběhu si vedle na pánvi připravte volské oko. Rozehřejte pánev a rozklepněte na ni vejce. Osolte a opepřete. Počkejte, až bude bílek propečený tak akorát.
  5. Podávejte v hlubokém talíři nebo misce, navrch dejte volské oko.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 671.43 kcal | Protein: 30.35 g | Sacharidy: 54.53 g | z toho cukr: 14.97 g | Tuk: 35.09 g | z toho nas. MK: 10.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/789-zeleninova-ovesna-kase-s-volskym-okem