Pokud vás již omrzely ovesné kaše na sladko, zkuste tuto alternativu. Bez problémů ji zvládnete ráno ke snídani, příprava netrvá déle než čtvrt hodiny. Zkusit ji můžete i s jinou zeleninou, třeba paprikou nebo cuketou.
Ingredience (1 x porce)
Postup přípravy
V menším hrnci dejte rozehřát olivový olej, přidejte česnek a bílé části jarní cibulky. Poté přidejte půlky cherry rajčat, osolte, opepřete a vařte, dokud zelenina nezměkne.
Přidejte ovesné vločky a mléko, nechte povařit, dokud kaše nezačne houstnout. Pokud máte klasické vločky, trvá to asi 5-8 minut, jemné jsou rychlejší.
Poté přidejte parmazán a zelené části jarní cibulky. Promíchejte a odstavte.
V průběhu si vedle na pánvi připravte volské oko. Rozehřejte pánev a rozklepněte na ni vejce. Osolte a opepřete. Počkejte, až bude bílek propečený tak akorát.
Podávejte v hlubokém talíři nebo misce, navrch dejte volské oko.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 671.43 kcal |
Protein: 30.35 g |
Sacharidy: 54.53 g |
z toho cukr: 14.97 g |
Tuk: 35.09 g |
z toho nas. MK: 10.81 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/789-zeleninova-ovesna-kase-s-volskym-okem