Bůček na červeném víně

  • Přidat foto

Recept na bůček na víně zachutná všem, kteří rádi zkouší nové chutě a recepty. Do tohoto receptu budete potřebovat 1 lahev červeného vína. Doporučuje se Barolo, které je ovšem finančně náročnější, a proto místo něj můžeme použít levnější variantu červeného vína s názvem Shiraz. Délka přípravy je cca 3 hodiny, ale výsledek stojí za to. Masíčko se rozpadá a chuť je rozmanitá.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si bůček omyjme, nakrájíme na kostky velké cca 3x5 cm a osolíme a opepříme ze všech stran.
2.
Do mísy si připravíme mouku, kterou ochutíme pepřem a solí a maso v ní obalíme.
3.
Na pánvi si rozpálíme olivový olej a maso na něm ze všech stran osmahneme do hněda.
4.
Mezitím si připravíme zeleninu, kterou nastrouháme na jemno, česnek si namačkáme a cibulku nakrájíme na jemno.
5.
Jakmile je maso hotové, vyndáme ho z pánve, přikryjeme pokličkou a do oleje přidáme máslo. Necháme rozehřát a na rozpáleném oleji nejprve osmahneme cibulku do zlatova, jakmile je cibule průhledná, přidáme k ní nakrájenou zeleninu s česnekem a chvilinku restujeme.
6.
Poté nalijeme do směsi červené víno a 10 min vaříme, dokud se alkohol nevyvaří.
7.
Po 10 ti minutách přidáme zbylé ingredience. Bobkový list, skořici, sůl, pepř, 2 hrnky vývaru a nakonec rajčatový protlak a 4 lžíce parmezánu. Cca 5 min povaříme a přidáme do hrnce masa a rozehřejeme si troubu na 160 °C.
8.
Necháme vařit, dokud není trouba rozpálená a pak vložíme na 2,5 – 3 hod do trouby přiklopené, dokud maso není úplně měkké.
9.
Po vyndání z trouby doporučuji vyndat maso a omáčku ještě 10 min vařit, aby měla hustší konzistenci.
10.
Jako příloha se hodí brambory, bramboráčky, hranolky, kaše i chléb. Na ozdobu je vhodné posypat hotové jídlo rukolou. Dobrou chuť!

Od: Marie, 14.2.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
3 hod celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 106 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,590.42 kcal
Protein
56.96 g
Sacharidy
z toho cukr
18.63 g
7.71 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
142.80 g
40.05 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.