Bůček na červeném víně

Recept na bůček na víně zachutná všem, kteří rádi zkouší nové chutě a recepty. Do tohoto receptu budete potřebovat 1 lahev červeného vína. Doporučuje se Barolo, které je ovšem finančně náročnější, a proto místo něj můžeme použít levnější variantu červeného vína s názvem Shiraz. Délka přípravy je cca 3 hodiny, ale výsledek stojí za to. Masíčko se rozpadá a chuť je rozmanitá.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si bůček omyjme, nakrájíme na kostky velké cca 3x5 cm a osolíme a opepříme ze všech stran.
  2. Do mísy si připravíme mouku, kterou ochutíme pepřem a solí a maso v ní obalíme.
  3. Na pánvi si rozpálíme olivový olej a maso na něm ze všech stran osmahneme do hněda.
  4. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou nastrouháme na jemno, česnek si namačkáme a cibulku nakrájíme na jemno.
  5. Jakmile je maso hotové, vyndáme ho z pánve, přikryjeme pokličkou a do oleje přidáme máslo. Necháme rozehřát a na rozpáleném oleji nejprve osmahneme cibulku do zlatova, jakmile je cibule průhledná, přidáme k ní nakrájenou zeleninu s česnekem a chvilinku restujeme.
  6. Poté nalijeme do směsi červené víno a 10 min vaříme, dokud se alkohol nevyvaří.
  7. Po 10 ti minutách přidáme zbylé ingredience. Bobkový list, skořici, sůl, pepř, 2 hrnky vývaru a nakonec rajčatový protlak a 4 lžíce parmezánu. Cca 5 min povaříme a přidáme do hrnce masa a rozehřejeme si troubu na 160 °C.
  8. Necháme vařit, dokud není trouba rozpálená a pak vložíme na 2,5 – 3 hod do trouby přiklopené, dokud maso není úplně měkké.
  9. Po vyndání z trouby doporučuji vyndat maso a omáčku ještě 10 min vařit, aby měla hustší konzistenci.
  10. Jako příloha se hodí brambory, bramboráčky, hranolky, kaše i chléb. Na ozdobu je vhodné posypat hotové jídlo rukolou. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 2,288.76 kcal | Protein: 41.83 g | Sacharidy: 15.33 g | z toho cukr: 6.02 g | Tuk: 211.47 g | z toho nas. MK: 80.08 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2428-bucek-na-cervenem-vine