Bůčková roláda s bramborem a salátkem

  • Přidat foto

Pikantní bůčková roláda je po upečení šťavnatá a maso je krásně měkké. Je lepší si roládu nechat uležet v lednici i dva dny. Doplnila jsem vařeným bramborem ve slupce a zeleninovým salátem.

Ingredience

Salát

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Vepřový bůček si opláchneme a položíme kůží nahoru. Ostrým nožem po povrchu nařežeme proužky. Maso si otočíme z druhé strany a osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, přidáme papriky, worcester a rozetřeme na celé maso.
2.
Poté maso smotáme do rolády a svážeme provázkem. Necháme uležet v lednici nejlépe 2 dny.
3.
Uležený bůček vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a pečeme v troubě asi dvě hodiny při teplotě 180 stupňů.
4.
Než se nám upeče bůček, uvaříme si brambory a připravíme salát. Brambory si pořádně vydrhneme pod tekoucí vodou a dáme vařit se slupkou. Po uvaření scedíme a osolíme.
5.
Na salát si vezmeme mísu a nasypeme do ní rukolu, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostky, na jemno nakrájenou cibuli, olivy na kolečka a sýr na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, octem, olejem a vše promícháme.
6.
Upečený bůček vyndáme z trouby, sundáme provázek a můžeme podávat společně s bramborem a salátem, polité výpekem z bůčku.

Od: Petuler, 6.4.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 2 hod 10 min příprava
2 hod vaření
2 hod 10 min celkem
Množství: 5 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 68 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, bezlepkové

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,442.78 kcal
Protein
29.37 g
Sacharidy
z toho cukr
46.38 g
12.28 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
122.77 g
43.02 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

×

Nenechte si nic uniknout!

To nejlepší vám pošleme do mailu.

Ne, nechci.