Bůček se zelím po asijsku

Bůček se zelím po asijsku je skvělou kombinací tradičního vepřového masa a pikantních asijských chutí. Tento rychlý a chutný pokrm, s výraznou sójovou omáčkou, česnekem, chilli a křupavým zelím, přináší osvěžující twist na klasické zelí. Podávaný s rýží se stává ideálním jídlem pro milovníky exotických chutí.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Bůček nakrájíme na co nejtenčí plátky pomocí ostrého nože. Dáme jej do mísy, přidáme 1 lžíci sójové omáčky a 1 lžíci čínského vína. Promícháme a necháme 15 minut odstát.
2.
Na suché pánvi orestujeme plátky bůčku z obou stran dozlatova.
3.
K bůčku přidáme zelí nakrájené na kostky přibližně 3x3 cm. Restujeme zprudka asi 3 minuty, až zelí začne na okrajích zlátnout.
4.
Poté přidáme nahrubo nasekaný česnek a nakrájené chilli papričky. Krátce zarestujeme.
5.
Smícháme 2 lžíce sójové omáčky, 1 lžíci čínského vína, 1 lžičku cukru a 2 lžíce vody. Přilijeme tuto směs k masu a zelí, promícháme, přikryjeme pánev poklicí a necháme dusit 2 minuty.
6.
Nakonec přidáme nakrájené jarní cibulky a přilijeme rýžový ocet. Případně dosolíme dle chuti.
7.
Podáváme s vařenou rýží. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 5.3.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
15 min vaření
35 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Zuzana
Cena ingrediencí: 1 × porce = 17 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
364.47 kcal
Protein
8.33 g
Sacharidy
z toho cukr
6.01 g
4.16 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.32 g
12.13 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama