Vepřová kýta v domácí uncle bens omáččce

Vepřová kýta je na přípravu trochu sušší, a proto ji ráda dělám v omáčkách. Ať už smetanové a nebo v domácí uncle bens. Tato omáčka je nasládlá a přesto velmi výrazné chuti.

Ingredience

Uncle bens omáčka

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme uncle bens omáčku. Všechny pevné ingredience si nakrájíme a vložíme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience a vaříme 30 minut. Omáčku co nespotřebujeme si můžeme zavařit a to při teplotě 80 - 90 °C na 20 minut.
2.
Plátky masa si opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
3.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa opečeme z obou stran do zlatova. Poté podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme zhruba 40 minut, aby bylo maso měkké.
4.
Po změknutí přidáme uncle bens omáčku, chvíli prohřejeme v omáčce a můžeme servírovat. Jako přílohu jsem zvolila rýži.

Od: Petuler, 6.11.2020

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod 10 min vaření
1 hod 25 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 99 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, česká, vepřové maso, bezlepkové, bez laktózy

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
1,499.98 kcal
Protein
42.89 g
Sacharidy
z toho cukr
190.61 g
159.72 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
66.66 g
10.49 g

Detailní rozpis podle ingrediencí