Vepřová kýta v domácí uncle bens omáččce

Vepřová kýta je na přípravu trochu sušší, a proto ji ráda dělám v omáčkách. Ať už smetanové a nebo v domácí uncle bens. Tato omáčka je nasládlá a přesto velmi výrazné chuti.

Ingredience (4 x porce)

Uncle bens omáčka

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme uncle bens omáčku. Všechny pevné ingredience si nakrájíme a vložíme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience a vaříme 30 minut. Omáčku co nespotřebujeme si můžeme zavařit a to při teplotě 80 - 90 °C na 20 minut.
  2. Plátky masa si opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
  3. V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa opečeme z obou stran do zlatova. Poté podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme zhruba 40 minut, aby bylo maso měkké.
  4. Po změknutí přidáme uncle bens omáčku, chvíli prohřejeme v omáčce a můžeme servírovat. Jako přílohu jsem zvolila rýži.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,499.98 kcal | Protein: 42.89 g | Sacharidy: 190.61 g | z toho cukr: 159.72 g | Tuk: 66.66 g | z toho nas. MK: 10.49 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2852-veprova-kyta-v-domaci-uncle-bens-omaccce