Vepřová kýta je na přípravu trochu sušší, a proto ji ráda dělám v omáčkách. Ať už smetanové a nebo v domácí uncle bens. Tato omáčka je nasládlá a přesto velmi výrazné chuti.
Ingredience (4 x porce)
Uncle bens omáčka
Postup přípravy
Nejprve si připravíme uncle bens omáčku. Všechny pevné ingredience si nakrájíme a vložíme do hrnce, přidáme všechny ostatní ingredience a vaříme 30 minut. Omáčku co nespotřebujeme si můžeme zavařit a to při teplotě 80 - 90 °C na 20 minut.
Plátky masa si opláchneme, naklepeme, osolíme, opepříme.
V pánvi si rozehřejeme sádlo a plátky masa opečeme z obou stran do zlatova. Poté podlijeme vodou, přikryjeme poklicí a dusíme zhruba 40 minut, aby bylo maso měkké.
Po změknutí přidáme uncle bens omáčku, chvíli prohřejeme v omáčce a můžeme servírovat. Jako přílohu jsem zvolila rýži.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,499.98 kcal |
Protein: 42.89 g |
Sacharidy: 190.61 g |
z toho cukr: 159.72 g |
Tuk: 66.66 g |
z toho nas. MK: 10.49 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2852-veprova-kyta-v-domaci-uncle-bens-omaccce