Pikantní bůčková roláda je po upečení šťavnatá a maso je krásně měkké. Je lepší si roládu nechat uležet v lednici i dva dny.
Doplnila jsem vařeným bramborem ve slupce a zeleninovým salátem.
Ingredience (5 x porce)
Salát
Postup přípravy
Vepřový bůček si opláchneme a položíme kůží nahoru. Ostrým nožem po povrchu nařežeme proužky. Maso si otočíme z druhé strany a osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, přidáme papriky, worcester a rozetřeme na celé maso.
Poté maso smotáme do rolády a svážeme provázkem. Necháme uležet v lednici nejlépe 2 dny.
Uležený bůček vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a pečeme v troubě asi dvě hodiny při teplotě 180 stupňů.
Než se nám upeče bůček, uvaříme si brambory a připravíme salát. Brambory si pořádně vydrhneme pod tekoucí vodou a dáme vařit se slupkou. Po uvaření scedíme a osolíme.
Na salát si vezmeme mísu a nasypeme do ní rukolu, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostky, na jemno nakrájenou cibuli, olivy na kolečka a sýr na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, octem, olejem a vše promícháme.
Upečený bůček vyndáme z trouby, sundáme provázek a můžeme podávat společně s bramborem a salátem, polité výpekem z bůčku.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,442.78 kcal |
Protein: 29.37 g |
Sacharidy: 46.38 g |
z toho cukr: 12.28 g |
Tuk: 122.77 g |
z toho nas. MK: 43.02 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2529-buckova-rolada-s-bramborem-a-salatkem