Bůčková roláda s bramborem a salátkem

Pikantní bůčková roláda je po upečení šťavnatá a maso je krásně měkké. Je lepší si roládu nechat uležet v lednici i dva dny. Doplnila jsem vařeným bramborem ve slupce a zeleninovým salátem.

Ingredience (5 x porce)

Salát

Postup přípravy

  1. Vepřový bůček si opláchneme a položíme kůží nahoru. Ostrým nožem po povrchu nařežeme proužky. Maso si otočíme z druhé strany a osolíme, opepříme, prolisujeme česnek, přidáme papriky, worcester a rozetřeme na celé maso.
  2. Poté maso smotáme do rolády a svážeme provázkem. Necháme uležet v lednici nejlépe 2 dny.
  3. Uležený bůček vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přidáme na kostky nakrájenou cibuli a pečeme v troubě asi dvě hodiny při teplotě 180 stupňů.
  4. Než se nám upeče bůček, uvaříme si brambory a připravíme salát. Brambory si pořádně vydrhneme pod tekoucí vodou a dáme vařit se slupkou. Po uvaření scedíme a osolíme.
  5. Na salát si vezmeme mísu a nasypeme do ní rukolu, přidáme všechnu zeleninu nakrájenou na kostky, na jemno nakrájenou cibuli, olivy na kolečka a sýr na kostičky. Dochutíme solí, pepřem, octem, olejem a vše promícháme.
  6. Upečený bůček vyndáme z trouby, sundáme provázek a můžeme podávat společně s bramborem a salátem, polité výpekem z bůčku.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,442.78 kcal | Protein: 29.37 g | Sacharidy: 46.38 g | z toho cukr: 12.28 g | Tuk: 122.77 g | z toho nas. MK: 43.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2529-buckova-rolada-s-bramborem-a-salatkem