Záhorácký závitek s opékaným bramborem

Závitek je plněný slaninou a kysaným zelím. Podávaný se šťávou a opékaným bramborem.

Reklama

Ingredience

Pečené brambory

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky vepřové kýty si opláchneme, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
2.
Na každý plátek dáme plátek slaniny, hrst zelí a dobře zabalíme. Můžeme spíchnout párátkem nebo omotat provázkem.
3.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli společně s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem.
4.
Cibuli opečeme do zlatova. Přidáme závitky a opatrně opečeme ze všech stran do hněda. Zalijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Zhruba 40 minut.
5.
Mouku si rozšleháme s vodou na hladké těstíčko. Závitky vyjmeme z hrnce a zahustíme rozšlehanou moukou. Provaříme asi 20 minut.
6.
Závitky si dáme do druhého hrnce a přes cedník přelijeme provařenou šťávu. Dochutíme solí, pepřem.
7.
Uvařené brambory ve slupce si oloupeme. Nakrájíme na kousky a vložíme do sádlem vymaštěného plechu. Posypeme kmínem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme do zlatova.
8.
Na talíř servírujeme pečené brambory, závitek, přelijeme šťávou a doplníme o čerstvou zeleninu.

Od: Petuler, 10.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
1 hod vaření
1 hod 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 44 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: hlavní chod, vepřové maso, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
752.72 kcal
Protein
45.99 g
Sacharidy
z toho cukr
74.54 g
5.68 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
26.05 g
8.61 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama