Záhorácký závitek s opékaným bramborem

Závitek je plněný slaninou a kysaným zelím. Podávaný se šťávou a opékaným bramborem.

Ingredience (4 x porce)

Pečené brambory

Postup přípravy

  1. Plátky vepřové kýty si opláchneme, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
  2. Na každý plátek dáme plátek slaniny, hrst zelí a dobře zabalíme. Můžeme spíchnout párátkem nebo omotat provázkem.
  3. V hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli společně s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem.
  4. Cibuli opečeme do zlatova. Přidáme závitky a opatrně opečeme ze všech stran do hněda. Zalijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Zhruba 40 minut.
  5. Mouku si rozšleháme s vodou na hladké těstíčko. Závitky vyjmeme z hrnce a zahustíme rozšlehanou moukou. Provaříme asi 20 minut.
  6. Závitky si dáme do druhého hrnce a přes cedník přelijeme provařenou šťávu. Dochutíme solí, pepřem.
  7. Uvařené brambory ve slupce si oloupeme. Nakrájíme na kousky a vložíme do sádlem vymaštěného plechu. Posypeme kmínem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme do zlatova.
  8. Na talíř servírujeme pečené brambory, závitek, přelijeme šťávou a doplníme o čerstvou zeleninu.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 752.72 kcal | Protein: 45.99 g | Sacharidy: 74.54 g | z toho cukr: 5.68 g | Tuk: 26.05 g | z toho nas. MK: 8.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3334-zahoracky-zavitek-s-opekanym-bramborem