Závitek je plněný slaninou a kysaným zelím. Podávaný se šťávou a opékaným bramborem.
Ingredience (4 x porce)
Pečené brambory
Postup přípravy
Plátky vepřové kýty si opláchneme, naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
Na každý plátek dáme plátek slaniny, hrst zelí a dobře zabalíme. Můžeme spíchnout párátkem nebo omotat provázkem.
V hrnci si rozehřejeme sádlo, vsypeme na kousky nakrájenou cibuli společně s bobkovým listem, novým kořením a celým pepřem.
Cibuli opečeme do zlatova. Přidáme závitky a opatrně opečeme ze všech stran do hněda. Zalijeme vodou a dusíme pod poklicí do měkka. Zhruba 40 minut.
Mouku si rozšleháme s vodou na hladké těstíčko. Závitky vyjmeme z hrnce a zahustíme rozšlehanou moukou. Provaříme asi 20 minut.
Závitky si dáme do druhého hrnce a přes cedník přelijeme provařenou šťávu. Dochutíme solí, pepřem.
Uvařené brambory ve slupce si oloupeme. Nakrájíme na kousky a vložíme do sádlem vymaštěného plechu. Posypeme kmínem, osolíme a vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů. Pečeme do zlatova.
Na talíř servírujeme pečené brambory, závitek, přelijeme šťávou a doplníme o čerstvou zeleninu.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 752.72 kcal |
Protein: 45.99 g |
Sacharidy: 74.54 g |
z toho cukr: 5.68 g |
Tuk: 26.05 g |
z toho nas. MK: 8.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3334-zahoracky-zavitek-s-opekanym-bramborem