Vepřové závitky a nočky s kořenovou zeleninou

Tento recept na vepřové závitky plněné šunkou a sýrem je lahodnou kombinací jemného masa a rozteklé sýrové náplně. Podávané s tradičními bramborovými nočky a restovanou kořenovou zeleninou představují vydatné a chutné jídlo vhodné pro rodinnou večeři nebo sváteční stůl.

Reklama

Ingredience

Na závitky

Na nočky s kořenovou zeleninou

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí.
2.
Na každý plátek masa položíme plátek šunky a plátek sýra. (nebo půlky plátků, dle velikosti masa)
3.
Přidáme případně kousek česneku, srolujeme a spíchneme párátkem.
4.
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a závitky zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Poté je pod pokličkou na mírném ohni dusíme cca 15 minut, aby se sýr krásně rozpustil a maso změklo.
5.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme najemno.
6.
Přidáme vejce, mouku a sůl, vypracujeme měkké těsto.
7.
Těsto rozdělíme, vytvarujeme válečky a nakrájíme na menší nočky. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou (cca 3 minuty).
8.
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na másle do změknutí. Dochutíme solí.
9.
Smícháme s uvařenými nočky nebo podáváme zvlášť.
10.
Závitky servírujeme s horkými nočky a restovanou zeleninou, přelijeme výpekem z přepuštěného másla. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 9.11.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
517.10 kcal
Protein
39.79 g
Sacharidy
z toho cukr
50.01 g
4.89 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.64 g
7.38 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama