Vepřové závitky a nočky s kořenovou zeleninou
Tento recept na vepřové závitky plněné šunkou a sýrem je lahodnou kombinací jemného masa a rozteklé sýrové náplně. Podávané s tradičními bramborovými nočky a restovanou kořenovou zeleninou představují vydatné a chutné jídlo vhodné pro rodinnou večeři nebo sváteční stůl.
Reklama
Postup přípravy
1.
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí.
2.
Na každý plátek masa položíme plátek šunky a plátek sýra. (nebo půlky plátků, dle velikosti masa)
3.
Přidáme případně kousek česneku, srolujeme a spíchneme párátkem.
4.
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a závitky zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Poté je pod pokličkou na mírném ohni dusíme cca 15 minut, aby se sýr krásně rozpustil a maso změklo.
5.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme najemno.
6.
Přidáme vejce, mouku a sůl, vypracujeme měkké těsto.
7.
Těsto rozdělíme, vytvarujeme válečky a nakrájíme na menší nočky. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou (cca 3 minuty).
8.
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na másle do změknutí. Dochutíme solí.
9.
Smícháme s uvařenými nočky nebo podáváme zvlášť.
10.
Závitky servírujeme s horkými nočky a restovanou zeleninou, přelijeme výpekem z přepuštěného másla.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
517.10 kcal |
Protein |
39.79 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
50.01 g
4.89 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
15.64 g
7.38 g
|
Reklama
Reklama




