Vepřové závitky a nočky s kořenovou zeleninou

Tento recept na vepřové závitky plněné šunkou a sýrem je lahodnou kombinací jemného masa a rozteklé sýrové náplně. Podávané s tradičními bramborovými nočky a restovanou kořenovou zeleninou představují vydatné a chutné jídlo vhodné pro rodinnou večeři nebo sváteční stůl.

Ingredience (4 x porce)

Na závitky

Na nočky s kořenovou zeleninou

Postup přípravy

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí.
  2. Na každý plátek masa položíme plátek šunky a plátek sýra. (nebo půlky plátků, dle velikosti masa)
  3. Přidáme případně kousek česneku, srolujeme a spíchneme párátkem.
  4. Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a závitky zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Poté je pod pokličkou na mírném ohni dusíme cca 15 minut, aby se sýr krásně rozpustil a maso změklo.
  5. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme najemno.
  6. Přidáme vejce, mouku a sůl, vypracujeme měkké těsto.
  7. Těsto rozdělíme, vytvarujeme válečky a nakrájíme na menší nočky. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou (cca 3 minuty).
  8. Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na másle do změknutí. Dochutíme solí.
  9. Smícháme s uvařenými nočky nebo podáváme zvlášť.
  10. Závitky servírujeme s horkými nočky a restovanou zeleninou, přelijeme výpekem z přepuštěného másla. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 517.10 kcal | Protein: 39.79 g | Sacharidy: 50.01 g | z toho cukr: 4.89 g | Tuk: 15.64 g | z toho nas. MK: 7.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4638-veprove-zavitky-a-nocky-s-korenovou-zeleninou