Tento recept na vepřové závitky plněné šunkou a sýrem je lahodnou kombinací jemného masa a rozteklé sýrové náplně. Podávané s tradičními bramborovými nočky a restovanou kořenovou zeleninou představují vydatné a chutné jídlo vhodné pro rodinnou večeři nebo sváteční stůl.
Ingredience (4 x porce)
Na závitky
Na nočky s kořenovou zeleninou
Postup přípravy
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a lehce potřeme hořčicí.
Na každý plátek masa položíme plátek šunky a plátek sýra. (nebo půlky plátků, dle velikosti masa)
Přidáme případně kousek česneku, srolujeme a spíchneme párátkem.
Na pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a závitky zprudka opečeme ze všech stran dozlatova. Poté je pod pokličkou na mírném ohni dusíme cca 15 minut, aby se sýr krásně rozpustil a maso změklo.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme najemno.
Přidáme vejce, mouku a sůl, vypracujeme měkké těsto.
Těsto rozdělíme, vytvarujeme válečky a nakrájíme na menší nočky. Vaříme v osolené vodě, dokud nevyplavou (cca 3 minuty).
Mrkev, celer a petržel nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na másle do změknutí. Dochutíme solí.
Smícháme s uvařenými nočky nebo podáváme zvlášť.
Závitky servírujeme s horkými nočky a restovanou zeleninou, přelijeme výpekem z přepuštěného másla.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 517.10 kcal |
Protein: 39.79 g |
Sacharidy: 50.01 g |
z toho cukr: 4.89 g |
Tuk: 15.64 g |
z toho nas. MK: 7.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4638-veprove-zavitky-a-nocky-s-korenovou-zeleninou