Úvod •
Recepty •
Roláda z vepřového boku s bazalkovým pestem a sušenými rajčaty s kukuřičnou polentou
Roláda z vepřového boku s bazalkovým pestem a sušenými rajčaty s kukuřičnou polentou
Tato šťavnatá roláda z vepřového boku je plná vůní středomořských bylinek a sušených rajčat. Díky pomalému pečení je maso krásně měkké a chuť bazalkového pesta dodává celému pokrmu svěžest. Jemná a krémová kukuřičná polenta tvoří ideální přílohu, která skvěle doplní výrazné chutě masa.
Reklama
Postup přípravy
1.
Vepřový bok očistíme, kůži nařežeme ostrým nožem do mřížky a maso rozřízneme tak, aby vznikl rovnoměrně silný plát.
2.
Maso z obou stran osolíme, opepříme, posypeme oreganem a paprikou.
3.
Česnek oloupeme a utřeme. Smícháme ho s bazalkovým pestem a touto směsí potřeme maso.
4.
Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a rovnoměrně rozložíme po povrchu masa.
5.
Maso pevně zarolujeme a svážeme provázkem, aby drželo tvar.
6.
Roládu potřeme olivovým olejem a vložíme ji do pekáče. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 2 hodiny.
7.
Poté alobal odstraníme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme ještě 30 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka.
8.
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu.
9.
Za stálého míchání vsypeme kukuřičnou krupici a na mírném ohni vaříme asi 15 minut, dokud polenta nezhoustne.
10.
Na závěr vmícháme máslo a parmazán.
11.
Roládu necháme chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky a podáváme s polentou.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
1,273.91 kcal |
Protein |
23.37 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
30.26 g
0.67 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
116.72 g
41.72 g
|
Reklama
Reklama