Roláda z vepřového boku s bazalkovým pestem a sušenými rajčaty s kukuřičnou polentou
Tato šťavnatá roláda z vepřového boku je plná vůní středomořských bylinek a sušených rajčat. Díky pomalému pečení je maso krásně měkké a chuť bazalkového pesta dodává celému pokrmu svěžest. Jemná a krémová kukuřičná polenta tvoří ideální přílohu, která skvěle doplní výrazné chutě masa.
Ingredience (6 x porce)
Na polentu
Postup přípravy
Vepřový bok očistíme, kůži nařežeme ostrým nožem do mřížky a maso rozřízneme tak, aby vznikl rovnoměrně silný plát.
Maso z obou stran osolíme, opepříme, posypeme oreganem a paprikou.
Česnek oloupeme a utřeme. Smícháme ho s bazalkovým pestem a touto směsí potřeme maso.
Sušená rajčata nakrájíme na menší kousky a rovnoměrně rozložíme po povrchu masa.
Maso pevně zarolujeme a svážeme provázkem, aby drželo tvar.
Roládu potřeme olivovým olejem a vložíme ji do pekáče. Přikryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 160 °C asi 2 hodiny.
Poté alobal odstraníme, zvýšíme teplotu na 200 °C a dopékáme ještě 30 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka.
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a přivedeme k varu.
Za stálého míchání vsypeme kukuřičnou krupici a na mírném ohni vaříme asi 15 minut, dokud polenta nezhoustne.
Na závěr vmícháme máslo a parmazán.
Roládu necháme chvíli odpočinout, poté nakrájíme na plátky a podáváme s polentou.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,273.91 kcal |
Protein: 23.37 g |
Sacharidy: 30.26 g |
z toho cukr: 0.67 g |
Tuk: 116.72 g |
z toho nas. MK: 41.72 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4552-rolada-z-veproveho-boku-s-bazalkovym-pestem-a-susenymi-rajcaty-s-kukuricnou-polentou