Italské cuketové kuličky a 2 studené omáčky

Na konci léta je v Česku vždy velká úroda cuket všech druhů a velikostí. Často již nevíte na jaký způsob cuketu připravit. Vyzkoušejte recept na italské cuketové kuličky, které můžete servírovat se studenou omáčkou samotné, případně s bagetkou nebo s bramborem a tatarkou, tak jak jsme u cukety zvyklí. Místo parmazánu a eidamu lze použít i mozzarellu nebo fetu. Na pikantnosti dodá i gorgonzola nebo jiný sýr s modrou plísní. Z uvedeného receptu uvaříte 4 porce.

Reklama

Ingredience

Omáčka 1

Omáčka 2

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Cuketu nahrubo nastrouhejte, prosolte a nechte vypotit přebytečnou vodu. Je to důležité pro dobrou konzistenci kuliček. Nastrouhejte si eidam i parmazán, kopr nasekejte nadrobno, cibuli nakrájejte na tenké proužky a pórek nakrájejte na tenká půlkolečka. Pórek po nakrájení vyperte ve vodě, často bývá plný písku a hlíny.
2.
Všechny suroviny promíchejte rukama ve velké míse a válejte kuličky o průměru 4 cm. Pro odsátí přebytečné vody můžete kuličky obalit ve strouhance, ale není to nezbytně nutné.
3.
Pracujte rychle, protože cuketa pouští vodu i po vypocení a může se stát, že vám těsto zřídne. Je lepší dohustit případně strouhankou, ale můžete požít i další mouku. Myslete ale na to, že mouku je potřeba tepelně zpracovat a moc mouky v těstě prodlouží dobu smažení, smažte tedy potom na mírnějším plameni.
4.
Kuličky smažte ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje, dokud nebudou krásně zlaté a křupavé na povrchu. Podávejte se studenou omáčkou.

Od: Jana Qara, 6.4.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
15 min vaření
30 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Jana Qara
Cena ingrediencí: 1 × porce = 71 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
872.11 kcal
Protein
32.64 g
Sacharidy
z toho cukr
57.66 g
17.65 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
55.59 g
19.46 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama