Rizoto s pestem z medvědího česneku a kukuřičným supreme
Rizoto s pestem z medvědího česneku a hráškem doplněné o šťavnatý kukuřičný supreme je elegantní pokrm, který spojuje jemné jarní chutě s vydatným masovým prvkem. Krémová konzistence rizota a svěží pesto vytváří harmonii s křupavou kůží kuřecího masa, čímž vzniká vyvážené a chuťově bohaté jídlo ideální pro slavnostní oběd i všední večeři.
Reklama
Postup přípravy
1.
V mixéru rozmixujeme medvědí česnek, olej, oříšky, parmazán, sůl a citronovou šťávu na hladké pesto. Dáme stranou.
2.
Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Přidáme rýži, krátce orestujeme, podlijeme vínem a necháme odpařit.
3.
Postupně přiléváme vývar po naběračkách a mícháme, dokud rýže nezměkne (cca 18–20 min).
4.
Ke konci vmícháme hrášek, máslo, parmazán a nakonec pesto. Dochutíme solí a pepřem.
5.
Maso osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme kůží dolů dozlatova, otočíme a dopečeme buď na mírném ohni nebo v troubě na 180 °C (cca 10–15 min podle velikosti).
6.
Na talíř navrstvíme krémové rizoto s pestem, přidáme porci kuřecího supreme a případně dozdobíme lístky medvědího česneku nebo hoblinami parmazánu.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
862.84 kcal |
Protein |
48.83 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
69.29 g
4.52 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
39.17 g
10.61 g
|
Reklama
Reklama