Rizoto s pestem z medvědího česneku a kukuřičným supreme

Rizoto s pestem z medvědího česneku a hráškem doplněné o šťavnatý kukuřičný supreme je elegantní pokrm, který spojuje jemné jarní chutě s vydatným masovým prvkem. Krémová konzistence rizota a svěží pesto vytváří harmonii s křupavou kůží kuřecího masa, čímž vzniká vyvážené a chuťově bohaté jídlo ideální pro slavnostní oběd i všední večeři.

Reklama

Ingredience

Na rizoto

Na pesto z medvědího česneku

Na kukuřičný supreme (kuřecí prso s kostí a kůží)

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
V mixéru rozmixujeme medvědí česnek, olej, oříšky, parmazán, sůl a citronovou šťávu na hladké pesto. Dáme stranou.
2.
Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Přidáme rýži, krátce orestujeme, podlijeme vínem a necháme odpařit.
3.
Postupně přiléváme vývar po naběračkách a mícháme, dokud rýže nezměkne (cca 18–20 min).
4.
Ke konci vmícháme hrášek, máslo, parmazán a nakonec pesto. Dochutíme solí a pepřem.
5.
Maso osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme kůží dolů dozlatova, otočíme a dopečeme buď na mírném ohni nebo v troubě na 180 °C (cca 10–15 min podle velikosti).
6.
Na talíř navrstvíme krémové rizoto s pestem, přidáme porci kuřecího supreme a případně dozdobíme lístky medvědího česneku nebo hoblinami parmazánu. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 26.8.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
862.84 kcal
Protein
48.83 g
Sacharidy
z toho cukr
69.29 g
4.52 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
39.17 g
10.61 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama