Rizoto s pestem z medvědího česneku a kukuřičným supreme
Rizoto s pestem z medvědího česneku a hráškem doplněné o šťavnatý kukuřičný supreme je elegantní pokrm, který spojuje jemné jarní chutě s vydatným masovým prvkem. Krémová konzistence rizota a svěží pesto vytváří harmonii s křupavou kůží kuřecího masa, čímž vzniká vyvážené a chuťově bohaté jídlo ideální pro slavnostní oběd i všední večeři.
Ingredience (4 x porce)
Na rizoto
Na pesto z medvědího česneku
Na kukuřičný supreme (kuřecí prso s kostí a kůží)
Postup přípravy
V mixéru rozmixujeme medvědí česnek, olej, oříšky, parmazán, sůl a citronovou šťávu na hladké pesto. Dáme stranou.
Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Přidáme rýži, krátce orestujeme, podlijeme vínem a necháme odpařit.
Postupně přiléváme vývar po naběračkách a mícháme, dokud rýže nezměkne (cca 18–20 min).
Ke konci vmícháme hrášek, máslo, parmazán a nakonec pesto. Dochutíme solí a pepřem.
Maso osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme kůží dolů dozlatova, otočíme a dopečeme buď na mírném ohni nebo v troubě na 180 °C (cca 10–15 min podle velikosti).
Na talíř navrstvíme krémové rizoto s pestem, přidáme porci kuřecího supreme a případně dozdobíme lístky medvědího česneku nebo hoblinami parmazánu.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 862.84 kcal |
Protein: 48.83 g |
Sacharidy: 69.29 g |
z toho cukr: 4.52 g |
Tuk: 39.17 g |
z toho nas. MK: 10.61 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4609-rizoto-s-pestem-z-medvediho-cesneku-a-kukuricnym-supreme