Rizoto s pestem z medvědího česneku a kukuřičným supreme

Rizoto s pestem z medvědího česneku a hráškem doplněné o šťavnatý kukuřičný supreme je elegantní pokrm, který spojuje jemné jarní chutě s vydatným masovým prvkem. Krémová konzistence rizota a svěží pesto vytváří harmonii s křupavou kůží kuřecího masa, čímž vzniká vyvážené a chuťově bohaté jídlo ideální pro slavnostní oběd i všední večeři.

Ingredience (4 x porce)

Na rizoto

Na pesto z medvědího česneku

Na kukuřičný supreme (kuřecí prso s kostí a kůží)

Postup přípravy

  1. V mixéru rozmixujeme medvědí česnek, olej, oříšky, parmazán, sůl a citronovou šťávu na hladké pesto. Dáme stranou.
  2. Na olivovém oleji zpěníme cibuli. Přidáme rýži, krátce orestujeme, podlijeme vínem a necháme odpařit.
  3. Postupně přiléváme vývar po naběračkách a mícháme, dokud rýže nezměkne (cca 18–20 min).
  4. Ke konci vmícháme hrášek, máslo, parmazán a nakonec pesto. Dochutíme solí a pepřem.
  5. Maso osolíme a opepříme. Na pánvi opečeme kůží dolů dozlatova, otočíme a dopečeme buď na mírném ohni nebo v troubě na 180 °C (cca 10–15 min podle velikosti).
  6. Na talíř navrstvíme krémové rizoto s pestem, přidáme porci kuřecího supreme a případně dozdobíme lístky medvědího česneku nebo hoblinami parmazánu. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 862.84 kcal | Protein: 48.83 g | Sacharidy: 69.29 g | z toho cukr: 4.52 g | Tuk: 39.17 g | z toho nas. MK: 10.61 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4609-rizoto-s-pestem-z-medvediho-cesneku-a-kukuricnym-supreme