Rizoto s marinovanou červenou řepou

Rizoto se žampiony z jasmínové rýže má lehkou jemnou chuť. Skvěle se doplňuje s marinovanou řepou, kterou na rizoto při podávání prokládáme.

Reklama

Ingredience

Marinovaná řepa

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Červenou řepu se slupkou si opláchneme, můžeme nakrájet na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka asi jednu hodinu.
2.
Po uvaření necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Z ingrediencí na marinádu si vytvoříme marinádu a plátky řepy v ní obalíme. Necháme uležet.
3.
Propláchneme si rýži horkou vodou a vložíme do vařící osolené vody. V poměru na jeden hrnek rýže, dva a půl hrnku vody. Přidáme jednu lžíci kokosového oleje. Vaříme do změknutí asi 15 minut.
4.
Na pánvi si rozehřejeme lžíci kokosového oleje a zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli společně s plátky česneku a plátky žampionů.
5.
Jak budeme mít směs opečenou, přidáme tymián a odstavíme z plotny.
6.
Do hotové směsi vmícháme horkou rýži, dochutíme solí a pepřem.
7.
Při podávání rizoto prokládáme marinovanou řepou a na konec posypeme parmazánem. Můžeme ozdobit nasekanou zelenou natí.

Od: Petuler, 6.1.2022

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
1 hod vaření
1 hod 15 min celkem
Množství: 2 × porce
Autor: Petuler
Cena ingrediencí: 1 × porce = 28 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
702.72 kcal
Protein
11.41 g
Sacharidy
z toho cukr
111.65 g
7.20 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
23.05 g
13.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama