Rizoto s marinovanou červenou řepou

Rizoto se žampiony z jasmínové rýže má lehkou jemnou chuť. Skvěle se doplňuje s marinovanou řepou, kterou na rizoto při podávání prokládáme.

Ingredience (2 x porce)

Marinovaná řepa

Postup přípravy

  1. Červenou řepu se slupkou si opláchneme, můžeme nakrájet na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka asi jednu hodinu.
  2. Po uvaření necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Z ingrediencí na marinádu si vytvoříme marinádu a plátky řepy v ní obalíme. Necháme uležet.
  3. Propláchneme si rýži horkou vodou a vložíme do vařící osolené vody. V poměru na jeden hrnek rýže, dva a půl hrnku vody. Přidáme jednu lžíci kokosového oleje. Vaříme do změknutí asi 15 minut.
  4. Na pánvi si rozehřejeme lžíci kokosového oleje a zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli společně s plátky česneku a plátky žampionů.
  5. Jak budeme mít směs opečenou, přidáme tymián a odstavíme z plotny.
  6. Do hotové směsi vmícháme horkou rýži, dochutíme solí a pepřem.
  7. Při podávání rizoto prokládáme marinovanou řepou a na konec posypeme parmazánem. Můžeme ozdobit nasekanou zelenou natí.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 702.72 kcal | Protein: 11.41 g | Sacharidy: 111.65 g | z toho cukr: 7.20 g | Tuk: 23.05 g | z toho nas. MK: 13.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3328-rizoto-s-marinovanou-cervenou-repou