Rizoto se žampiony z jasmínové rýže má lehkou jemnou chuť. Skvěle se doplňuje s marinovanou řepou, kterou na rizoto při podávání prokládáme.
Ingredience (2 x porce)
Marinovaná řepa
Postup přípravy
Červenou řepu se slupkou si opláchneme, můžeme nakrájet na menší kousky a dáme vařit do osolené vody. Vaříme do měkka asi jednu hodinu.
Po uvaření necháme vychladnout. Oloupeme, nakrájíme na tenké plátky. Z ingrediencí na marinádu si vytvoříme marinádu a plátky řepy v ní obalíme. Necháme uležet.
Propláchneme si rýži horkou vodou a vložíme do vařící osolené vody. V poměru na jeden hrnek rýže, dva a půl hrnku vody. Přidáme jednu lžíci kokosového oleje. Vaříme do změknutí asi 15 minut.
Na pánvi si rozehřejeme lžíci kokosového oleje a zpěníme na něm na drobně nakrájenou cibuli společně s plátky česneku a plátky žampionů.
Jak budeme mít směs opečenou, přidáme tymián a odstavíme z plotny.
Do hotové směsi vmícháme horkou rýži, dochutíme solí a pepřem.
Při podávání rizoto prokládáme marinovanou řepou a na konec posypeme parmazánem. Můžeme ozdobit nasekanou zelenou natí.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 702.72 kcal |
Protein: 11.41 g |
Sacharidy: 111.65 g |
z toho cukr: 7.20 g |
Tuk: 23.05 g |
z toho nas. MK: 13.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3328-rizoto-s-marinovanou-cervenou-repou