Tipy a triky
Odpad jako skrytý poklad. Co dalšího z kuchyně patří na zahradu?
Péče o rostliny se sestává z přípravy půdy, hnojení, ochrany rostlin postřiky, nanášení repelentů proti škůdcům a opětovného hnojení. Vše dokážete obstarat s minimální investicí, pokud použijete kuchyňský odpad. Ukážeme vám, jak na to.
Měkký chléb po několik dní. Jak správně skladovat pečivo
Francouzi si pro čerstvé bagety musejí chodit dvakrát denně, protože je pečivo po pár hodinách téměř nepoživatelné. V českých domácnostech vydrží pečivo sice déle, přesto je důležité věnovat pozornost správnému skladování. Dříve se bochník chleba pekl na 14 dní a byl stále chutný!
Osvěžte si jarní úklid kuchyně: Jak na čištění citronovou šťávou
Čeká vás velký úklid kuchyně? Kromě mopu si vezměte na pomoc i několik citronů. Citronová šťáva kuchyň krásně provoní a rozzáří. Překvapivě dobře si poradí se špínou, mastnotou, vodním kamenem i nepříjemným zápachem.
Citrony došly? Netvařte se kysele, v receptech je můžete nahradit
Zjistili jste až v průběhu vaření, že vám chybí citrony, které v receptu potřebujete? O jejich charakteristickou kyselost se zcela připravit nemusíte. Vlastnosti čerstvé citronové šťávy nebo kůry dokážou zastoupit některé alternativní ingredience.
Místo do koše na talíř: Jak zpracovat zbytky bramborové kaše
Bramborová kaše. Jedna z nejběžnějších příloh v českých domácnostech. Její množství se ale někdy špatně odhaduje. Poté vystává nelehká otázka: „Kam s ní“? Ve skutečnosti ji můžete hravě proměnit takřka v cokoliv! Omezíte plýtvání jídlem, a navíc si dobře pochutnáte.