Tipy a triky

Jak v kuchyni ušetřit za energie a snížit spotřebu vody

Kuchyně je srdcem každého domova. Ale také místem, kde se v domácnosti spotřebovává značná část energie a vody. Prostřednictvím několika chytrých triků můžete náklady v kuchyni výrazně snížit. A rozhodně to neznamená přestat vařit.

25.10.2022

Jak skladovat vlašské ořechy, aby dlouho vydržely

Sbíráte pečlivě popadané vlašské ořechy a poté trávíte večery jejich zdlouhavým louskáním? Pak věnujte pozornost i jejich správnému skladování. Při nevhodném uložení by totiž mohla přijít všechna práce vniveč.

23.10.2022

Nejoblíbenější zelenina dostupná po celý rok. Zpracujte rajčata do zásoby

Nic se nevyrovná chuti a vůni doma pěstovaných rajčat. Radost z úrody trvá po několik týdnů, při správném skladování si ji můžete prodloužit. Co ale s rajčaty, kterých je přespříliš? Jak je zpracovat a uchovat na zimní měsíce? Kromě klasického kečupu můžete vyzkoušet rajčatovou salsu nebo čatní.

Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě

Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.

Zapomněli jste je koupit? Nahradit v receptu vejce není složité

Dostali jste chuť na čerstvou bábovku, nadýchané koláčky nebo rychlé zapečené těstoviny? Pak se bez vajec pravděpodobně neobejdete. Anebo ano? Pokud jsou právě vejce tou ingrediencí, kterou ve spíži aktuálně zoufale postrádáte, můžete použít některou z alternativních přísad. Ty ostatně oceníte i tehdy, pokud máte na vejce alergii.

27.9.2022