Tipy a triky

4 báječné tipy, jak zpracovat borůvky v kuchyni

4 báječné tipy, jak zpracovat borůvky v kuchyni

Borůvková sezóna je relativně krátká, a proto je třeba si toto lahodné a zdravé lesní ovoce náležitě vychutnat. A pokud si toužíte tmavomodré plody dosyta užít nejenom v létě, můžete vyzkoušet některý z následujících tipů, jak borůvky šikovně zpracovat, aby vydržely po celý rok.

Jitka Kučová
16.8.2022
Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?

Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?

Zvenčí dramaticky černý a zevnitř téměř syrový. Je zřejmé, že tady nastalo při přípravě špekáčku hned několik chyb. Jak upéct špekáček správně a jaké další dobroty jsou vhodné připravovat na ohni?

Jak připravit vlastní kořenící směs

Jak připravit vlastní kořenící směs

Bez soli se v kuchyni neobejdeme. A na paty jí pomyslně šlape i koření, které dokáže vykouzlit lahodnou chuť, příjemnou vůni a krásnou barvu. Není přitom třeba spoléhat pouze na kupované kořenící směsi, snadno a rychle si můžete připravit domácí koření. To bude chutnat skvěle i bez glutamátu či přemíry soli.

Jitka Kučová
8.8.2022
Jak na chutnou domácí zmrzlinu

Jak na chutnou domácí zmrzlinu

K nejteplejší části roku lahodná zmrzlina, která příjemně ochladí, zkrátka neodmyslitelně patří. A pokud se jí nemůžete přes léto nabažit, dopřejte si ji jednoduše i doma. Nejenom tu kupovanou, ale klidně rovnou poctivou domácí! Připravit ji dokážete dokonce bez zmrzlinovače.

Jitka Kučová
12.7.2022
Objevte kouzlo sušení. S moderními sušičkami je neuvěřitelně jednoduché

Objevte kouzlo sušení. S moderními sušičkami je neuvěřitelně jednoduché

Sušené potraviny mají lahodnou chuť, vysokou energetickou hodnotu, a navíc se mohou pochlubit bohatým obsahem vitaminů, minerálů a dalších mikroživin. Kromě toho jsou i lehké, snadno se skladují a nejsou náchylné ke kažení. A to už představuje slušný balíček benefitů, proč se vyplatí vyzkoušet tuto starobylou metodu konzervace potravin.

Jitka Kučová
22.6.2022