Tipy a triky
4 báječné tipy, jak zpracovat borůvky v kuchyni
Borůvková sezóna je relativně krátká, a proto je třeba si toto lahodné a zdravé lesní ovoce náležitě vychutnat. A pokud si toužíte tmavomodré plody dosyta užít nejenom v létě, můžete vyzkoušet některý z následujících tipů, jak borůvky šikovně zpracovat, aby vydržely po celý rok.
Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?
Zvenčí dramaticky černý a zevnitř téměř syrový. Je zřejmé, že tady nastalo při přípravě špekáčku hned několik chyb. Jak upéct špekáček správně a jaké další dobroty jsou vhodné připravovat na ohni?
Jak připravit vlastní kořenící směs
Bez soli se v kuchyni neobejdeme. A na paty jí pomyslně šlape i koření, které dokáže vykouzlit lahodnou chuť, příjemnou vůni a krásnou barvu. Není přitom třeba spoléhat pouze na kupované kořenící směsi, snadno a rychle si můžete připravit domácí koření. To bude chutnat skvěle i bez glutamátu či přemíry soli.
Jak na chutnou domácí zmrzlinu
K nejteplejší části roku lahodná zmrzlina, která příjemně ochladí, zkrátka neodmyslitelně patří. A pokud se jí nemůžete přes léto nabažit, dopřejte si ji jednoduše i doma. Nejenom tu kupovanou, ale klidně rovnou poctivou domácí! Připravit ji dokážete dokonce bez zmrzlinovače.
Objevte kouzlo sušení. S moderními sušičkami je neuvěřitelně jednoduché
Sušené potraviny mají lahodnou chuť, vysokou energetickou hodnotu, a navíc se mohou pochlubit bohatým obsahem vitaminů, minerálů a dalších mikroživin. Kromě toho jsou i lehké, snadno se skladují a nejsou náchylné ke kažení. A to už představuje slušný balíček benefitů, proč se vyplatí vyzkoušet tuto starobylou metodu konzervace potravin.