Tipy a triky
Tak to je hustý. Jak na zavářky do polévek a čím polévky doplnit?
Často používáme rčení, že polévka je grunt a kdo ji nejí, ten je špunt. Jak vykouzlit hustou a dobrou polévku, která zasytí a můžete si ji dát jako večeři? Vsaďte na zavářky, jíšky, kapání a knedlíčky. Poradíme vám, jak na to.
Nejen na pečení: Překvapí vás, kde všude v kuchyni se pečicí papír hodí
Geniální pomocník, kterého najdeme snad v každé kuchyni. Moučník se s ním jen tak nepřipeče a pekáč či plech takřka neušpiní. Ve skutečnosti je to ale ještě větší poklad, než tušíte. Prozradíme, kde všude se se dá pečicí papír skvěle využít.
Mini vzrůst, maxi benefit. Naučte se pravidla domácího klíčení
Klíčení semínek je snadné a zpočátku si vystačíte s tím, co máte doma. Zjistěte, jak klíčit semínka a jak získat multivitaminovou pilulku v podobě čerstvého klíčku. V zimě i v létě budete mít po ruce čerstvé klíčky plné výživných látek.
7 báječných kuchyňských pomocníků, které oceníte v každé kuchyni
Existuje spousta skvělých vychytávek, které práci v kuchyni usnadní, urychlí, a navíc často ušetří i drahocenné nervy. A ačkoliv se jedná o malé pomocníky, kteří nejsou žádnou drahou záležitostí, udělají opravdu velikou službu.
Šetřit energii lze při každém vaření a uspoříte tisíce ročně
Každodenní vaření a pečení znamená vysokou spotřebu plynu a elektřiny. Pokud si osvojíte několik úsporných principů, budete šetřit energii každý den. Způsob, jakým jste zvyklí připravovat jídlo, má na spotřebu energií výrazný vliv. Naučte se vařit úsporně.