Tipy a triky

Vše, co potřebujete vědět o přípravě brokolice

Brokolice ještě více? Pokud se ji naučíte v kuchyni správně připravovat, lépe si pochutnáte a pravděpodobně se začne objevovat na vašem stole čím dál častěji. Poradíme, jak vybrat zdravý kus a jak brokolici proměnit ve výtečnou delikatesu.

13.6.2023

Jak zkrotit divokou rýži. A proč se o to vůbec pokoušet?

Od běžné rýže ji poznáte na první pohled. Zrna jsou delší a mají tmavou barvu. Uvnitř ukrývají nejedno překvapení, jsou totiž doslova plné cenných mikroživin. A protože se kromě toho pyšní také příjemnou a plnou chutí, vyplatí se vzít divokou rýži v kuchyni na milost.

9.6.2023

Fazolová magie: Jak fazole správně uvařit a zabránit nadýmání

Fazole jsou jedním z nejcennějších zdrojů rostlinných bílkovin, a proto bychom je měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Možná vás ale odrazuje zdlouhavé vaření a raději sáhnete po plechovce. Anebo je nepoužíváte vůbec kvůli obavě z nadýmání. Přečtěte si, jak si s nimi v kuchyni poradit.

8.6.2023

Jak efektivně zpracovat staré pečivo, abychom ho nemuseli vyhazovat?

V dnešní době je v boji proti plýtvání potravin stále větší důraz kladen na využívání zbytků a minimalizaci odpadu. Jednou z častých potravin, která končí v odpadcích, je právě pečivo.

6.6.2023

10 užitečných bylinek, které vás zachrání, když potřebujete dochutit jídlo

Na první pohled podceňovaní pomocníci. Přesto můžete s bylinkami v kuchyni doslova zazářit. Jídlu propůjčí nový rozměr a vyladí ho k dokonalosti. Seznamte se se základními bylinkami, které by neměly uniknout vaší pozornosti. Všechny mají příjemnou chuť i aroma, přesto je každá z nich jedinečná.

5.6.2023