Tipy a triky

Ledová kostka s překvapením: 10 věcí, které můžete zamrazit v tvořítku na led

Ledová kostka s překvapením: 10 věcí, které můžete zamrazit v tvořítku na led

Obyčejné plastové tvořítko na led má mnohem větší potenciál, než většina lidí tuší. Kromě čistého ledu do nápojů v něm můžete zamrazit i bylinky, pesto, citronovou šťávu, vývar nebo třeba smaženou cibulku. Zamrazení navíc prodlouží životnost některých ingrediencí, které se v receptu používají pouze v malém množství, a tak byste je nestihli spotřebovat.

Jitka Kučová
19.6.2023
Vše, co potřebujete vědět o přípravě brokolice

Vše, co potřebujete vědět o přípravě brokolice

Brokolice ještě více? Pokud se ji naučíte v kuchyni správně připravovat, lépe si pochutnáte a pravděpodobně se začne objevovat na vašem stole čím dál častěji. Poradíme, jak vybrat zdravý kus a jak brokolici proměnit ve výtečnou delikatesu.

Jitka Kučová
13.6.2023
Jak zkrotit divokou rýži. A proč se o to vůbec pokoušet?

Jak zkrotit divokou rýži. A proč se o to vůbec pokoušet?

Od běžné rýže ji poznáte na první pohled. Zrna jsou delší a mají tmavou barvu. Uvnitř ukrývají nejedno překvapení, jsou totiž doslova plné cenných mikroživin. A protože se kromě toho pyšní také příjemnou a plnou chutí, vyplatí se vzít divokou rýži v kuchyni na milost.

Jitka Kučová
9.6.2023
Fazolová magie: Jak fazole správně uvařit a zabránit nadýmání

Fazolová magie: Jak fazole správně uvařit a zabránit nadýmání

Fazole jsou jedním z nejcennějších zdrojů rostlinných bílkovin, a proto bychom je měli do jídelníčku zařazovat pravidelně. Možná vás ale odrazuje zdlouhavé vaření a raději sáhnete po plechovce. Anebo je nepoužíváte vůbec kvůli obavě z nadýmání. Přečtěte si, jak si s nimi v kuchyni poradit.

Jitka Kučová
8.6.2023
Jak efektivně zpracovat staré pečivo, abychom ho nemuseli vyhazovat?

Jak efektivně zpracovat staré pečivo, abychom ho nemuseli vyhazovat?

V dnešní době je v boji proti plýtvání potravin stále větší důraz kladen na využívání zbytků a minimalizaci odpadu. Jednou z častých potravin, která končí v odpadcích, je právě pečivo.

Zuzana
6.6.2023