Tipy a triky

Potravinami proti hmyzu. Zbaví vás octomilek, rybenek, molů i škvorů

Dokonale uklizená domácnost vás bohužel neochrání před otravným hmyzem. Nelibě vypadá v koupelně, obtěžuje vás v kuchyni a už vůbec netoužíte po tom, aby vám lezl po stěnách v ložnici nebo v dětském pokojíčku. Proti hmyzu můžete bojovat ekologicky, zcela přírodními prostředky.

Grilovací sezóna zahájena: Tipy na nejlepší přílohy, omáčky a nápoje ke grilovanému masu

Letní měsíce jsou tady a to znamená jediné – je čas na grilování! Bez ohledu na to, zda jste nadšený grilovací guru nebo začátečník, je jedna věc jistá: správné přílohy a omáčky mohou vaše grilované maso zvýraznit a vylepšit tak celkový chuťový zážitek. Pokud hledáte inspiraci, připravila jsem si pro vás několik skvělých tipů na přílohy, omáčky a nápoje, které udělají z vašeho grilování nezapomenutelný zážitek.

29.6.2023

Jak vybírat uzeniny a která šunka pro děti není pro děti

Uzeniny jsou obecně považovány za méně zdravé potraviny, proto se vyplatí být při jejich výběru a nákupu co nejvíce obezřetní. Na co se zaměřit, pokud vybíráte šunku, párky, salámy, klobásy nebo další uzeniny? Poradíme vám, jak se při výběru nespálit.

Ledová kostka s překvapením: 10 věcí, které můžete zamrazit v tvořítku na led

Obyčejné plastové tvořítko na led má mnohem větší potenciál, než většina lidí tuší. Kromě čistého ledu do nápojů v něm můžete zamrazit i bylinky, pesto, citronovou šťávu, vývar nebo třeba smaženou cibulku. Zamrazení navíc prodlouží životnost některých ingrediencí, které se v receptu používají pouze v malém množství, a tak byste je nestihli spotřebovat.

19.6.2023

Vše, co potřebujete vědět o přípravě brokolice

Brokolice ještě více? Pokud se ji naučíte v kuchyni správně připravovat, lépe si pochutnáte a pravděpodobně se začne objevovat na vašem stole čím dál častěji. Poradíme, jak vybrat zdravý kus a jak brokolici proměnit ve výtečnou delikatesu.

13.6.2023