Tipy a triky

Vyzkoušejte tajemství šéfkuchařů: Jak připravit nejchutnější strouhaný kokos

Stačí jediný krok navíc, který zabere sotva pár minut, a strouhaný kokos získá mnohem zajímavější vlastnosti. Zapomeňte na sypání strouhaného kokosu ze sáčku přímo do těsta. Prozradíme, jak probudit jeho skrytý potenciál.

30.4.2023

Okenní parapet jako zahrádka. Co můžete pěstovat v bytě a jak na to?

Domácí pěstování bylin je rozšířené. Věděli jste ale o tom, že doma můžete pěstovat i ovoce, zeleninu nebo dokonce houby? Ukážeme vám jak na domácí pěstování, abyste sklízeli bohatou úrodu. Plody budou chutnější a za zlomek ceny, než byste je pořídili v obchodě.

Odpad jako skrytý poklad. Co dalšího z kuchyně patří na zahradu?

Péče o rostliny se sestává z přípravy půdy, hnojení, ochrany rostlin postřiky, nanášení repelentů proti škůdcům a opětovného hnojení. Vše dokážete obstarat s minimální investicí, pokud použijete kuchyňský odpad. Ukážeme vám, jak na to.

Měkký chléb po několik dní. Jak správně skladovat pečivo

Francouzi si pro čerstvé bagety musejí chodit dvakrát denně, protože je pečivo po pár hodinách téměř nepoživatelné. V českých domácnostech vydrží pečivo sice déle, přesto je důležité věnovat pozornost správnému skladování. Dříve se bochník chleba pekl na 14 dní a byl stále chutný!

Osvěžte si jarní úklid kuchyně: Jak na čištění citronovou šťávou

Čeká vás velký úklid kuchyně? Kromě mopu si vezměte na pomoc i několik citronů. Citronová šťáva kuchyň krásně provoní a rozzáří. Překvapivě dobře si poradí se špínou, mastnotou, vodním kamenem i nepříjemným zápachem.

11.4.2023