Tipy a triky
Jak na přírodní barvení jídel bez éček
Práškové a gelové potravinářské barvy dokážou vykouzlit paletu intenzivních odstínů, jejich složení ale nezřídka vzbuzuje rozpaky. Dobroty na talíři však můžete obarvit i šetrně a přírodní cestou. Prozradíme, jak dosáhnout krásných barev bez umělých přísad.
Vyzkoušejte tajemství šéfkuchařů: Jak připravit nejchutnější strouhaný kokos
Stačí jediný krok navíc, který zabere sotva pár minut, a strouhaný kokos získá mnohem zajímavější vlastnosti. Zapomeňte na sypání strouhaného kokosu ze sáčku přímo do těsta. Prozradíme, jak probudit jeho skrytý potenciál.
Okenní parapet jako zahrádka. Co můžete pěstovat v bytě a jak na to?
Domácí pěstování bylin je rozšířené. Věděli jste ale o tom, že doma můžete pěstovat i ovoce, zeleninu nebo dokonce houby? Ukážeme vám jak na domácí pěstování, abyste sklízeli bohatou úrodu. Plody budou chutnější a za zlomek ceny, než byste je pořídili v obchodě.
Odpad jako skrytý poklad. Co dalšího z kuchyně patří na zahradu?
Péče o rostliny se sestává z přípravy půdy, hnojení, ochrany rostlin postřiky, nanášení repelentů proti škůdcům a opětovného hnojení. Vše dokážete obstarat s minimální investicí, pokud použijete kuchyňský odpad. Ukážeme vám, jak na to.
Měkký chléb po několik dní. Jak správně skladovat pečivo
Francouzi si pro čerstvé bagety musejí chodit dvakrát denně, protože je pečivo po pár hodinách téměř nepoživatelné. V českých domácnostech vydrží pečivo sice déle, přesto je důležité věnovat pozornost správnému skladování. Dříve se bochník chleba pekl na 14 dní a byl stále chutný!