Tipy a triky

Nejoblíbenější zelenina dostupná po celý rok. Zpracujte rajčata do zásoby

Nejoblíbenější zelenina dostupná po celý rok. Zpracujte rajčata do zásoby

Nic se nevyrovná chuti a vůni doma pěstovaných rajčat. Radost z úrody trvá po několik týdnů, při správném skladování si ji můžete prodloužit. Co ale s rajčaty, kterých je přespříliš? Jak je zpracovat a uchovat na zimní měsíce? Kromě klasického kečupu můžete vyzkoušet rajčatovou salsu nebo čatní.

Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě

Jak zpracovat cukety, abyste si na nich pochutnali i v zimě

Cukety jsou nenáročné na pěstování a jejich úroda bývá bohatá. A kde je bohatá úroda, tam vyvstává otázka, jak úrodu efektivně zpracovat. Co se vám nepodaří rozdat rodině, přátelům, sousedům, můžete zavařit. Výborná je cuketa nakládaná v oleji nebo cuketa na sladký způsob.

Zapomněli jste je koupit? Nahradit v receptu vejce není složité

Zapomněli jste je koupit? Nahradit v receptu vejce není složité

Dostali jste chuť na čerstvou bábovku, nadýchané koláčky nebo rychlé zapečené těstoviny? Pak se bez vajec pravděpodobně neobejdete. Anebo ano? Pokud jsou právě vejce tou ingrediencí, kterou ve spíži aktuálně zoufale postrádáte, můžete použít některou z alternativních přísad. Ty ostatně oceníte i tehdy, pokud máte na vejce alergii.

Jitka Kučová
27.9.2022
Vyrobte si tvaroh doma a experimentujte s příchutěmi

Vyrobte si tvaroh doma a experimentujte s příchutěmi

Tvaroh je dostupnou potravinou a snadno si pro něj sáhnete do regálu v obchodě. Přesto se vyplatí vyzkoušet domácí výrobu tvarohu. Výroba je jednoduchá, domácí tvaroh má jemnější a plnější chuť. Tvaroh můžete různě dochutit nebo použít do krémů na dezerty.

Second try jídlo. Zastavte doma plýtvání

Second try jídlo. Zastavte doma plýtvání

Plné skládky, vysoká inflace, lítost nad vyhozeným jídlem, šetření surovinových zdrojů. Důvody, proč zastavit plýtvání jídlem jsou různé. Přinášíme zajímavé tipy, jak spotřebovat zbytky v kuchyni a uvařit jídlo druháka. A někdy bude lepší než to první.