Tipy a triky

Vyrobte si tvaroh doma a experimentujte s příchutěmi

Tvaroh je dostupnou potravinou a snadno si pro něj sáhnete do regálu v obchodě. Přesto se vyplatí vyzkoušet domácí výrobu tvarohu. Výroba je jednoduchá, domácí tvaroh má jemnější a plnější chuť. Tvaroh můžete různě dochutit nebo použít do krémů na dezerty.

Second try jídlo. Zastavte doma plýtvání

Plné skládky, vysoká inflace, lítost nad vyhozeným jídlem, šetření surovinových zdrojů. Důvody, proč zastavit plýtvání jídlem jsou různé. Přinášíme zajímavé tipy, jak spotřebovat zbytky v kuchyni a uvařit jídlo druháka. A někdy bude lepší než to první.

Piškotové těsto, nadýchané, pružné a vláčné. Jak nad ním zvítězit?

Rolády, dezerty, laskonky, dorty. Všude tam potřebujete nadýchané piškotové těsto. Jestli jste nad ním ještě nezvítězili, přidáváte kypřící prášek nebo dokonce olej, zjistěte, jak na správné pečení piškotového těsta.

Škoda každého nevyužitého lístku. Jak zpracovat čerstvé bylinky?

Vůni čerstvých bylinek miluje každý. Ale u některých druhů se sklizně dočkáme jen v několika týdnech. To platí zejména pro bylinky pěstované na zahrádce. Co vše můžeme z čerstvých bylinek připravit, abychom o ně nepřišli? Přinášíme tipy na zpracování bylin.

Čerstvé či sušené ovoce nepatří jen do jogurtu. Vyrobte lahodné domácí víno

Šípky, bezinky ale i jakékoliv ovoce může být základem osvěžujícího domácího vína. Jeho výroba je poměrně snadná, jakmile si osvojíte základní recept, budete mít vyhráno. Se základním receptem se otevírá nespočet kombinací a variací domácího vína.