Tipy a triky
Čerstvé či sušené ovoce nepatří jen do jogurtu. Vyrobte lahodné domácí víno
Šípky, bezinky ale i jakékoliv ovoce může být základem osvěžujícího domácího vína. Jeho výroba je poměrně snadná, jakmile si osvojíte základní recept, budete mít vyhráno. Se základním receptem se otevírá nespočet kombinací a variací domácího vína.
Výroba domácího jogurtu je snadná a zvládnete jej se základním vybavením
Doma připravený jogurt ochucený ovocem je výborným dezertem, ale můžete jej použít i jako základ pro pomazánky nebo zmrzliny. Ukážeme vám, že domácí příprava jogurtu není nijak složitá a obejdete se bez nákladných přístrojů a vybavení.
Jak si dopřát ovoce a zeleninu ze zahrádky po celý rok? Naučte se je správně mrazit a skladovat
Ať už máte ovoce ze zahrady, farmářského trhu nebo supermarketu, je určeno k rychlé spotřebě. Některé druhy nevydrží bez lednice ani den, v lednici například jen 3 dny. Jak správně skladovat ovoce a zeleninu a které druhy je možné zmrazit?
4 báječné tipy, jak zpracovat borůvky v kuchyni
Borůvková sezóna je relativně krátká, a proto je třeba si toto lahodné a zdravé lesní ovoce náležitě vychutnat. A pokud si toužíte tmavomodré plody dosyta užít nejenom v létě, můžete vyzkoušet některý z následujících tipů, jak borůvky šikovně zpracovat, aby vydržely po celý rok.
Děláte to celý život a možná špatně. Jak správně opéct špekáček?
Zvenčí dramaticky černý a zevnitř téměř syrový. Je zřejmé, že tady nastalo při přípravě špekáčku hned několik chyb. Jak upéct špekáček správně a jaké další dobroty jsou vhodné připravovat na ohni?