Tipy a triky

Jak na lehké a nadýchané těsto? Vsaďte na nejoblíbenější přísady do pečiva

Jestliže často a rádi pečete, určitě je dobře znáte. Droždí a kypřicí prášek jsou při přípravě pečiva a dalších voňavých pochoutek skvělými pomocníky. Obě tyto přísady mají podobný úkol, přesto je každá z nich jiná. A pokud je zrovna nemáte po ruce, můžete vsadit třeba na jedlou sodu.

6.6.2022

Jak na rychlé a chutné letní pohoštění pro hosty

V parném létě se snad nikomu z nás nechce trávit dlouhé hodiny vyvařováním v kuchyni. A není to nutné ani tehdy, pokud očekáváme návštěvu. Máme pro vás inspiraci na jednoduché letní pohoštění pro hosty, které příjemně potěší chuťové pohárky, aniž by jeho příprava zabrala mnoho času.

3.6.2022

Domácí paštiky. Delikatesa za pár drobných

Nad obalem paštiky možná ohrnete nos a vezmete ji na milost jen ve chvíli, kdy cestujete a potřebujete něco trvanlivého s sebou. Budete překvapeni, domácí paštika je skutečnou delikatesou a její příprava je poměrně snadná. Ukážeme vám, jak na domácí paštiku.

Domácí zavařování zvládnete i bez hrnce

Když je zapotřebí zavařit jen pár skleniček, určitě se vám nechte vytahovat zavařovací hrnec. Ukážeme vám, jak můžete doma zavařovat i bez těžkého hrnce. Zavařování bude rychlé a nenáročné. Můžete uchovat například vyloupaná ořechová jádra po dlouhé měsíce.

Jednoduché tipy a triky, jak vykouzlit zdravější jídlo

Chcete jít zdravěji než doposud? Pokud stále zůstáváte pouze u zbožného přání, je to možná tím, že máte obavu z radikálních změn ve stávajícím způsobu stravování. Mnohem jednodušší je proto zařadit zdravější potraviny do jídelníčku postupně. A s tím můžete začít klidně už dnes.

11.5.2022