Tipy a triky

Čarování s bylinkami v kuchyni: Používáte je správně?

Krásně jídlo dochutí, provoní a některé mu dodají i barvu. Bylinky v kuchyni patří k oblíbeným ingrediencím. Ale abyste využili jejich úžasný potenciál na maximum, je třeba naučit se s nimi správně pracovat. Prozradíme, jak na to.

31.5.2023

Ani zrníčko nazmar: Jak zpracovat zbytek rýže

Nejenom rizoto, existuje spousta snadných a rychlých receptů, jak přebytečnou rýži zpracovat a proměnit ji ve slanou či sladkou dobrotu. Při znovuvyužití již uvařené rýže však buďte obezřetní, nesprávný postup může vést až ke zdravotním potížím. Prozradíme, jak ji připravit chutně a bez rizika.

29.5.2023

20 jednoduchých tipů, jak letos utratit méně za jídlo

Také pozorujete, jak z vašeho celkového rozpočtu ukrajují stále vyšší a vyšší částku výdaje na potraviny? Jíst se samozřejmě musí, na druhou stranu ale každá ušetřená koruna v dnešní době potěší. Přinášíme vám proto alespoň malou inspiraci, jak na jídle a při nákupu potravin ušetřit.

26.5.2023

Dobrota na party či i k televizi? Sáhněte po cibuli!

Připravte svým přátelům netradiční cibulové pohoštění, které potěší jejich chuťové pohárky. Kromě oblíbených cibulových kroužků můžete cibuli hodit na gril, naplnit ji lahodnou směsí nebo z ní vykouzlit dip, který dodá obyčejným chipsům nový rozměr.

22.5.2023

Jak na přírodní barvení jídel bez éček

Práškové a gelové potravinářské barvy dokážou vykouzlit paletu intenzivních odstínů, jejich složení ale nezřídka vzbuzuje rozpaky. Dobroty na talíři však můžete obarvit i šetrně a přírodní cestou. Prozradíme, jak dosáhnout krásných barev bez umělých přísad.

2.5.2023