Tipy a triky

Letní dezerty: lehké, osvěžující a snadné na přípravu

Letní měsíce jsou ideálním časem pro osvěžující dezerty, které dodají do našich jídelníčků lehkost a chuťovou rozmanitost. Při hledání letních dezertů je důležité zvolit takové, které jsou snadné na přípravu a využívají sezonních ingrediencí. Zde je několik nápadů na lehké, osvěžující a snadno připravitelné letní dezerty.

18.8.2023

Domácí limonády: Připravte si osvěžující potěšení bez zbytečné chemie

Sklenka vychlazené limonády zvláště během horkých letních dnů příjemně potěší. Lahodný nápoj si můžete hravě vykouzlit i sami doma. Výsledek bude přesně podle vašich chuťových preferencí, a navíc klidně bez přehršle cukru a umělých přísad.

2.8.2023

Bez vzduchu se jim daří nejlépe. Naučte se vakuovat

Nakoupíte na několik dní a pak máte problém potraviny spotřebovat? Mrzí vás, že ovoce, zelenina nebo uzeniny podléhají rychlé zkáze? Pak je nejvyšší čas začít uchovávat potraviny ve vakuu. Ušetříte čas při nákupu, pokrmy budou voňavé a dlouho čerstvé.

Už zase nechce ven. Jak správně vybrat formu na pečení?

Bábovka, která nejde vyklopit, špatně nakynuté české buchty nebo chléb, který se při vytáhnutí z formy láme. Na vině nemusí být recept nebo pečící trouba. Někdy je to špatně zvolenou formou. Poradíme vám, jak vybrat formu na pečení i které materiály pečících forem vám přípravu usnadní.

Suchá a bez chuti? Už nikdy. Šťavnaté recepty z kuřecích prsou

Kuřecí maso je oblíbené a kuřecí prsa se doporučují jako lehce stravitelný pokrm s minimem tuku a velkým množstvím bílkovin. Prozradíme vám recepty na šťavnatá kuřecí prsa, inspirovat se můžete indickou nebo asijskou kuchyní.