Magazín o jídle a zdravém životním stylu

Proč zapojit houby do našich jídelníčků? 10 tipů na houbové recepty, které musíte ochutnat.

Patříte mezi zapálené houbaře a hledáte chutné houbové recepty ať už ze sušených, zavařených či čerstvých hub? Houby jsou v kuchyni žádané a jídlům dodávají specifickou chuť a vůni. Použít je můžeme jako vedlejší ingredienci, přílohu, ale také z nich snadno připravíme hlavní pokrm.

Proč jíst česnek?

Nejdříve si o česneku obecně něco povíme. Česnek je vytrvalá bylina, řadící se do čeledi amarylkovitých, a pěstuje se vysazováním jednotlivých stroužků na jaře či na podzim. Pochází ze střední Asie, původní vlastí je Mongolsko a Kirgizské stepi, odtud putoval do Číny. Ve velkém se pěstoval také v Egyptě, Řecku i Římě. Česnek se vyznačuje charakteristickým aroma, způsobeným silicí, která se nazývá alliin.

Jak připravit dokonalé ztracené vejce k snídani, do polévky či do salátu

Ať už ho použijete do polévky nebo jako součást snídaňového menu, správně připravené „ztracené vejce“ si oblíbí snad každý milovník tekutého žloutku. Ovšem připravit tento oblíbený pokrm je někdy, jak se říká, vyšší dívčí.

Buďte FIT! Víme, jak na chřipku a nachlazení!

Dar plný vitamínů, zdraví a blahodárných účinků na náš organismus. Pokud jste až dosud šípky používali spíše jako dekoraci pro výzdobu interiéru v čase podzimu – pak zbystřete! Nádherně rudé bobule jsou totiž nejen krásné, ale také zdraví prospěšné!

Zjistěte jak si jednoduše ověřit čerstvost vajec a při jaké míře je jejich konzumace zdravá a kdy už škodí

Snídáte rádi vaječnou omeletu, hemenex nebo jiné vaječné pochoutky? Zjistěte, zda svému tělu prospíváte či naopak a ověřte si čerstvost vašich kupovaných vajec rychle a snadno.